Trei zile de petrecere pe ritmuri sarbesti la o ora de mers cu masina de Timisoara. Concert de senzatie al formatiei Bajaga

TIMIS. Finalul lunii mai aduce trei zile de petrecere la prima editie a festivalului Embargo Fest.

CITESTE SI: Festivalul folclorului din Timis ‘Lada cu Zestre’ s-a incheiat. Cine sunt castigatorii Foto

Evenimentul se va desfasura pe stadionul Hristo Stoichkov din Dudestii Vechi din 18 pana in 20 mai, unde vor fi amenajate trei scene. Pe acestea vor urca artisti consacrati din Romania si din fosta Iugoslavie.

Concertul vedeta va avea loc in 20 mai, cand pe scena de la Dudestii Vechi va urca Bajaga. Povestea celebrei trupe a inceput in 1983 cand Momčilo Bajagić „Bajaga”, pe atunci chitaristul trupei Riblja Čorba, a hotarat sa compuna cateva piese solo. Un an mai tarziu, in luna ianuarie a aparut discul „Pozitivna geografija”, care a generat hituri precum „Berlin”, „Mali slonovi” „Poljubi me” „Marlena”, sau „Tamara”. Succesul acestui album solo i-a adus excluderea din trupa Ribla Corba in luna august a anului 1984.

De-a lungul anilor trupa a lansat alte 8 albume: Sa druge strane jastuka (1985) , Jahači magle (1986) , Prodavnica tajni (1988) , Muzika na struju (1993) , Od bižuterije do ćilibara (1997) , Zmaj od Noćaja (2001) , Šou počinje u ponoć (2005) şi Daljina, dim i prašina (2012). Bajaga a scos mai multe hituri de-a lungul anilor, insa piesa cea mai cunoscuta este poate „Plavi Safir”.

Embargo Fest este un “remember” al anilor ’90, cand o rezolutie ONU a cerut tuturor statelor sa impuna sanctiuni economice Republicii Federale Iugoslavia. Romania a dat curs acestei rezolutii, dar cetatenii romani au ales sa ii ajute pe sarbi dezvoltand economia „subterana”. La nici o saptamana de la impunerea embargoului, sute de canistre pline cu benzina si motorina au ajuns de la romani la sarbi. A inceput perioada in care comunitatea din zona de vest a tarii, care se afla la granita cu Serbia, a trait din micul trafic, cu muzica si produsele din fosta Iugoslavie. Vrem ca prin acest festival sa ne reamintim de acele vremuri. Tot ce trebuie sa faci este sa iti propui sa stai treaz pana tarziu, sa-ti achizitionezi biletul de acces de la intrare si mai apoi sa te relaxezi printre balotii de paie savurand muzica si bucatele traditionale sau pentru un mic plus de adrenalina, vei avea ocazia sa încerci parcul de distractii. Daca nu reusesti sa ajungi acasa pana a doua zi, Embargo Fest te cazeaza in camping“, spun organizatorii evenimentului.

CITESTE SI: Al cincilea anotimp, la Aeroportul International Timisoara 

Embargo Fest nu va insemna doar muzica, ci va avea si o componenta culinara. Cei care vor merge la Dudestii Vechi vor putea gusta bucate romanesti si sarbesti.

Cinefilii vor putea urmari si documentarul „Peisaj dupa embargo„, realizat de Florin Iepan, iar pe cei mici ii asteapta spectacole de teatru puse in scena de Teatrul Merlin din Timisoara.

Biletele de acces pentru Embargo Fest costa 20 lei pe zi și 50 lei pentru toate cele trei zile, se pot achizitiona la intrare, iar copiii cu varsta de pana la 16 ani si persoanele cu dizabilitati vor avea acces gratuit.

Mai multe informatii puteti gasi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.