Distrugeri la Colonada de la Buzias. Simbolul imperial al Banatului, abia refacut din temelii, atacat de vandali

TIMIS. Colonada de la Buzias este un loc de poveste, un obiectiv turistic de prim rang al Banatului si un simbol ala acestor meleaguri, scos la lumina cu mari eforturi. Respectul pentru mostenirea imperiala unicat a Romaniei nu-l are insa orisicine.

CITESTE SI: Accident spectaculos in Timisoara. O masina a zburat pe liniile de tramvai, intr-o statie 

Primaria orasului Buzias a investit peste 5 milioane de lei in reabilitarea colonadei prin care odata se plimbau imparati si printese, dar prin care, in zilele noastre, mai trec si oameni demni de dispret.

Dupa ce a fost refacuta, in parcul ce o inconjoara au fost montate si camere video pentru a supraveghea mai bine monumentul. Mai ales ca acesta a mai cazut prada unor vandali.

Luni seara, un individ, din motive cunoscute numai de el, a distrus una dintre camerele instalate in zona Colonadei si s-a facut nevazut. Politistii au inceput cercetarile si in nici 24 de ore au dat de urma atacatorului.

In urma activitatilor desfasurate, a fost identificata o persoana suspecta cu privire la care se desfasoara activitati de stabilire a gradului de implicare in comiterea faptei, urmand a se aplica prevederile legale. Primaria Orasului Buzias face un apel la cetateni pentru respectarea normelor legale care vizeaza conduita si buna credinta fata de bunurile comune ale orasului„, au transmis pe pagina de Facebook reprezentantii Primariei Buzias.

CITESTE SI: O explozie intr-un liceu din vestul tarii a oprit examenul de Bacalaureat 

Acesta este al doilea act de vandalism inregistrat la Colonada din Buzias, dupa ce in luna august a anului trecut mai multi vizitatori au distrus nu mai putin de 11 burlane.

Obiectivul turistic a avut de suferit si dupa furtuna care a lovit Timisul in luna septembrie a anului trecut, cand un copac s-a prabusit si a avariat o parte din acoperisul aleii.

CITESTE SI: Fetele de la SCM Timisoara, in premiera in Turneul Final al Cupei Romaniei de baschet 

Colonada din Buzias, construita in 1875, a fost facuta special la cererea imparatului Franz Joseph. Acesta si-a dorit sa ii ofere frumoasei sale imparatese Sisi un cadru de poveste. Si a reusit.

Imparateasa Sisi, indragostita de natura, vizita adesea Buziasul, tocmai pentru a se plimba in parc, prin colonada ornata cu dantela din lemn, alaturi de doamnele sale de companie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Chiar nu inteleg pe unii concetateni, stati dracului acasa daca nu sunteti in stare sa admirati ceva fara sa distrugeti, luati-va gunoaiele acasa nu le lasati la in natura!! Tot din banii nostri se va reface! Tot din banii nostrii se face curatenie dupa noi fiindca nu intelegem niste norme simple de civilizatie

  2. Chiar nu inteleg pe unii concetateni, stati dracului acasa daca nu sunteti in stare sa admirati ceva fara sa distrugeti, luati-va gunoaiele acasa nu le lasati in natura!! Tot din banii nostri se va reface! Tot din banii nostrii se face curatenie dupa noi fiindca nu intelegem niste norme simple de civilizatie

  3. Asta este motivul pentru care la vandali nu le repari, nu le faci nimic, lasi totul in ruina.
    Un popor de vandali!

  4. Apropo, de burlane : cred că, toți, ați observat burlanele și jgheaburile, nevopsite !!! Fac o notă contrastantă, cu frumusețea colonadei … Un amănunt ( nu, tocmai ), care te duce cu gândul la o lucrare făcută în dorul lelii ! Păcat …