Trei artisti calificati in finala Eurovision Romania dupa show-ul de la Timisoara

TIMISOARA. Dupa doua ore de muzica buna, juriul semifinalei Eurovision de la Timisoara a propulsat trei artisti in finala de la sfarsitul lui februarie din capitala.

CITESTE SI: Femeie din Irak, insarcinata, gasita pe strazile orasului Timisoara. Ce au facut politistii de frontiera 

Portughezul Ricardo Caria a deschis show-ul de la Sala 2 a Teatrului National de la Timisoara, cu piesa care a adus anul trecut victoria Portugaliei prin Salvador Sobral, dupa care au intrat pe scena pretendentii la finala nationala.

Fiecare a incercat sa impresioneze juriul cu vocea, coregrafia sau costumatia, iar dupa doua ore juriul a decis cine va merge mai departe. Mihai Traistariu a prins ultima treapta a podiumului cu piesa „Heaven”, si al doilea loc in finala i-a revenit lui Rafael&friends, cu piesa „We are one”.

Marii castigatori ai semifinalei de la Timisoara au fost cei de la Jukebox, care au cantat si au incantat audienta, cu piesa „Auzi cum bate”.

Anul trecut noi am trecut prin niste modificari de componenta si ne-am cautat colegi noi, iar cei de la Cat Music ne-au zis, de ce nu incercati cu Bela Santiago. Recunosc ca nu stiam la momentul respectiv de Bela Santiago pentru ca televizorul meu nu mai functiona de niste ani. Am cautat repede pe net si am zis, ma, e prea frumoasa. Dupa care ne-am intalnit, a venit la sala de repetitie si atunci ne-am dat seama ca este un profesionist extraordinar si ca are o abordare asupra meseriei ei care ar putea sa fie exemplu pentru multi artisti romani. Vine dintr-o cultura unde muzica si meseria de artist este foarte respectata. Am cantat cele 3 piese cu pielea gaina pe noi si dupa aia am spus, de ce nu ati spus asa de la inceput?„, a declarat la final Alex Vasilache, unul dintre fondatorii trupei Jukebox.

Cea care a a uimit publicul a fost insa frumoasa filipineza Bela Santiago. Tanara de 29 de ani a cantat perfect in limba romana, cu toate ca este in tara noastra de numai un an.

Cantam in romana pentru ca noi reprezentam Romania. Am vazut finala de Eurovision si am vazut ca cel care a castigat era din Portugalia, si a cantat in portugheza. Ma gandesc, de ce oamenii vor sa cante in engleza, pentru ca in romaneste e foarte bine si mie imi place foarte mult. Cand am auzit prima data am spus ca vreau sa invat. O prietena mi-a spus ca e foarte grea, dar asta m-a motivat si mai tare. Am un an de cand sunt in Romania si am invatat cu prietenii, cu baietii, am cumparat o carte si am invatat singura„, a spus la finalul show-ului de la Timisoara, Bela Santiago.

CITESTE SI: Japonia – cultura si civilizatie in culorile primaverii. Excursie cu plecare din Timisoara in Tara Soarelui Rasare 

Nu doar concurentii din semifinala au fost aplaudati la scena deschisa, ci si artistii care au sustinut recitaluri, fiecare cantand cate trei piese.

Cargo a interpretat doua piese mai vechi si consacrate deja, dar si cu ultima creatie a trupei, melodia „Romanie, te strig”.

Lavinia Raducanu a cantat si ea trei piese alaturi de formatia sa, intre care un vals si o melodie in limba romani.

In ultimul recital al serii a urcat pe scena una dinte cele mai frumoase voci ale Serbiei, Neda Ukraden, cea care a ridicat publicul in picioare cu celebra sa piesa „Zora je”.

Semifinala de la Timisoara a fost a doua din cadrul competitiei nationale Eurovision, ultimele trei fiind programate la Craiova, la salina Turda si la Sighisoara. Finala din 25 februarie, programata la Bucuresti, va decide ce interpret va reprezenta Romania in finala Eurovision din luna mai, de la Lisabona.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.