Povesti reale aduse pe marele ecran, filme cu supereroi si continuari ale unor pelicule celebre. Toate vin pe ecrane in 2018 si la Timisoara. Lista si datele de lansare

Cinefilii vor avea un an 2018 plin cu pelicule bune, care aduc pe marele ecran doua povesti reale de exceptie, continuari ale unor filme de succes in anii trecuti, dar si un remake poate mai bun decat originalul. In unul dintre blockbusterele anului, iubitorii de film il vor recunoaste si pe romanul Sebastian Stan.

Primul blockbuster care apare pe ecrane anul viitor este „12 strong”, care este de fapt povestea reala a unei echipe a Fortelor Speciale Americane, prima trimisa in Afganistan dupa doborarea turnurilor gemene de la World Trade Center. Este un film plin de efecte speciale si in care joaca multi actori in voga din valul tanar de la Hollywood. Chris Hemsworth, Michael Shannon, William Fitchner, Micahel Pena si frumoasa Elsa Paraky fac parte din distributia peliculei, care se lanseaza in 19 ianuarie.

Luna martie o readuce pe marele ecran pe Lara Croft, in al treilea film „Tomb Raider”, insa de aceasta data fara Angelina Jolie. Rolul este preluat in aceasta noua ecranizare de frumoasa Alicia Vikander, iar povestea nu are legatura cu vanatoarea de comori, cat cu aventurile Larei in cautarea tatalui ei disparut. Din distributie mai fac parte Dominic West, Kristin Scott Thomas sau Michael Obiora.

Si tot in martie, Steven Spielberg revine in fata fanilor cu un nou SF de exceptie. „Ready Player One” este un film facut dupa o carte a lui Ernest Klein. Actiunea se petrece intr-un viitor in care lumea este aproape distrusa si arata mai mult ca un cimitir de vechituri. Cei care traiesc in aceasta lume au si o scapare, jocul virtual Oasis. In momentul in care creatorul acestuia moare, ii provoaca pe toti jucatorii sa gaseasca un „ou de paste”. Si de aici incepe nebunia. Din distributie fac parte Ty Sheridan, Olivia Cooke, Mark Rylance sau Simon Pegg.

In 6 aprilie se lanseaza pe ecrane un thriller cu o idee interesanta. „A quiet place” este povestea unei familii care este obligata sa traiasca in liniste totala, intr-un loc izolat de lume, deoarece la cel mai mic zgomot, o creatura necunoscuta ii poate ucide oricand. Regia ii apartine lui John Krasinski, cel care joaca si unul dintre rolurile principale, alaturi de Emily Blunt.

Debutul lunii mai aduce si lansarea ultimului film, cel putin de pana acum, al celor de la Marvel, din seria Avengers. Ii vom vedea din nou pe Iron Man, Capitanul America, Hulk, Thor, Black Widow, Hawkeye, Loki, si celelalte personaje cu care ne-a obisnuit Joss Wheadon.

Dar cum s-au schimbat regizorii, acestia au venit cu personaje noi pe care sa le adauge echipei. Si cum ‘Razbunatorii’ trebuie sa infrunte un dusman mai puternic, pe Thanos, supereroilor li se adauga si „Gardienii Galaxiei”. Distributia este insa una de zile mari: Chris Hemsworth, Robert Downey jr., Scarlett Johansson, Zoe Saldana, Vin Diesel, Bradley Cooper, Gwyneth Paltrow sau Benicio del Toro. Trebuia sa mentionam prezenta in film si a romanului Sebastian Stan, cel care il interpreteaza pe Bucky Barnes, cel mai bun prieten al Capitanului America.

Si pentru a nu astepta inca 2 ani pana la urmatorul film din seria Star Wars, regizorul Ron Howard vine cu inca o poveste separata de trilogia noua a francizei create de George Lucas. In 25 mai, iubitorii universului „Razboiul Stelelor” il vor cunoaste mai bine pe Han Solo, in pelicul „Solo: A Star Wars Story”. Fanii il vor cunoaste pe Han Solo contrabandistul, omul dinaintea intalnirii cu Luke Skywalker si Leia, cel care impreuna cu Chewbacca si nava Millenium Falcon strabateau labirintul Kessel in 12 parseci. din distributia filmului fac parte Emilia Clarke, Paul Bettany, Donald Glover, Woody Harrelson sau Thandie Newton, in timp ce rolul Han Solo ii revine tanarului Alden Ehrenreich. Partea proasta este ca deocamdata nu a fost lansat un trailer pentru aceasta productie.

Un alt film asteptat in 2018 spune o poveste reala, dar deocamdata studiourile nu au anuntat o data exacta a lansarii. John Travolta joaca rolul principal in „Gotti”, filmul care spune povestea fostului sef al mafiei din New York, John Gotti. Alaturi de Travolta in film mai apar Kelly Preston, Stacy Keach, William DeMeo sau Ella Bleu Travolta.

Anul se incheie cu un nou film SF care va aparea pe ecrane. Dupa ce Superman, Batman sau Wonder Woman au avut parte de filme in care ei erau vioara intai, DC Comics ii ofera unul si celui mai nou dintre eroii sai, Aquaman. Lansarea filmului este programata pentru 21 decembrie, iar alatrui de Jason Momoa, din distributie mai fac parte Nicole Kidman, Amber Heard, Willem Defoe sau Dolph Lundgren.

Lista cu cele mai asteptat filme care vor fi lansate in 2018 este insa una mult mai cuprinzatoare, si o prezentam mai jos, alaturi de datele de lansare ale peliculelor.

The Commuter – 12 ianuarie
Paddington 2 – 12 ianuarie
12 Strong – 19 ianuarie
Den of Thieves – 19 ianuarie
Maze runner: the death cure – 26 ianuarie
Black Panther – 16 februarie
Red Sparrow – 2 martie
Tomb Raider – 16 martie
Pacific Rim: Uprising – 23 martie
Ready Player One – 30 martie
A quiet place – 6 aprilie
Avengers: Infinity war – 4 mai
Solo: A Star Wars story – 25 mai
Deadpool 2 – 1 iunie
Ocean’s 8 – 8 iunie
The Incredibles 2 – 15 iunie
Hotel Transylvania 3: Summer vacation
Jurassic World: Fallen Kingdom – 22 iunie
Mamma Mia: Here we go again – 20 iulie
The Equalizer 2 – 3 august
Scarface – 10 august
X-Men: Dark Phoenix – 2 noiembrie
Creed 2 – 21 noiembrie
Bumblebee – 21 decembrie
Aquaman – 21 decembrie

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.