Nu se opresc nici de Craciun. Grup de migranti prins la intrare in judetul Timis

TIMIS. Au crezut ca daca romanii sarbatoresc Craciunul, ei vor putea trece neobservati catre vestul Europei.

CITESTE SI: Cat de mult dureaza pana incepe modernizarea a zece drumuri judetene din Timis pentru care au fost obtinuti bani de la bugetul national 

Este vorba despre un grup de migranti prinsi de politistii de frontiera intre localitatile timisene Jamu Mare si Latunas. Politistii i-a observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, iar grupul prins era format din opt barbati, dintre care sase erau iranieni, unul sudanez si unul sirian, cu varste cuprinse intre 29 si 45 de ani. Dupa verificari mai amanuntite, politistii au aflat ca cei sase iranieni isi doreau sa ajunga intr-o tara din vestul Europei, in timp ce sudanezul si sirianul erau doar calauzele care i-au condus peste granita Serbiei cu Romania, scrie banatfm.ro.

CITESTE SI: Tragedie de Craciun intr-o familie din Timis. Ce s-a intamplat 

Iranienii vor fi cercetati pentru trecerea frauduloasa a granitei, iar politistii de frontiera romani au luat legatura si cu colegii din Serbia in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.

In cazul celor doua calauze, Tribunalul Timis a dispus arestarea lor pentru 30 de zile pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.