Supermarketuri, piete, restaurante si depozite, luate la puricat de Directia Sanitar Veterinara. Unde poate fi testata carnea de porc la Timisoara si in judet

TIMISOARA. Vin sarbatorile de iarna si odata cu acestea incep sa fie sacrificati in numar mare porcii de Craciun.

CITESTE SI: Spectacol in fiecare zi. Ceremonie de schimbare de garda, la Timisoara, ca acum 300 de ani, in Cetate. Cine va imbraca uniformele unitatii militare imperiale

Directia Sanitar-Veterinara vine in sprijinul timisorenilor, dar si al cetatenilor din restul judetului si a stabilit deja punctele in care poate fi testata pentru trichinela carnea rezultata din sacrificarea porcilor.

In Timisoara au fost stabilite trei asemenea puncte, in tot atatea piete mari din oras: piata Lipovei, piata Doina si piata Iosefin.

La Lugoj, cei care vor sa faca examinarea trichineloscopica trebuie sa mearga la sediul CSVSA Lugoj, de pe strada Nera, la numarul 4, in timp ce in celelalte localitati din judet examinarea se efectueaza de catre medicii veterinari de libera practica (privati), din circumscriptiile sanitare veterinare.

CITESTE SI: Se instaleaza gerul la Timisoara. Ce temperaturi vom avea in urmatoarele zile 

Directia Sanitar-Veterinara a stabilit si un program dupa care punctele de examinare a carnii isi vor desfasura activitatea. In intervalul 04.12.2017 – 24.12.2017 si intervalul 27.12.2017 – 07.01.2018 : luni – joi 08,30 – 17,00 si vinerea 08,30 – 14,00; sambata 09,00 – 15,00 si duminica 09,00 – 13,00.

Directia Sanitar Veterinara va intensifica si controalele privind modul in care sunt produse, depozitate, transportate si comercializate alimentele de origine animala si non-animala.

In vizorul inspectorilor intra 3 abatoare industriale, 1 abator de mica capacitate, 2 abatoare de pasari, 1 centru taiere pasari, 14 depozite alimentare, 4 centre de colectare/ambalare oua si 1 centru de colectare vanat. Controalele la aceste unitati vor fi prioritare in luna decembrie.

Pe langa acestea, Directia Sanitar Veterinara va mai verifica si fabrici de procesare a carnii, laptelui sau pestelui, carmangerii, macelarii, depozite alimentare supermarketuri sau laboratoare de patiserie, care ajung la un numar de 375 de unitati.

Pe lista inspectorilor isi vor face loc si pensiuni, restaurante, firme de catering, dar si piete agroalimentare sau targuri de Craciun. Toate acestea ajung la un numar de aproape 4000 de unitati comerciale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.