Cate suflete napastuite ar putea fi smulse din ger la Timisoara, iarna asta

TIMISOARA. Oamenii fara adapost ar putea avea mai multe locuri in care sa doarma si sa scape de gerul din aceasta iarna la Timisoara.

CITESTE SI: La olteni e o tentatie spre smecherie, dar legea trebuie sa fie egala pentru toti la Timisoara, indiferent ca esti din MH, din GJ sau din TM. Asa creste orasul. Cine sustine asta 

In acest moment Directia de Asistenta Sociala are 54 de locuri disponibile in Centrul de pe strada Telegrafului si alte 50 in cel de pe strada Invatatorului. In cazul celui de-al doilea, de saptamana viitoare vor incepe lucrarile de igienizare inainte de a primii oaspetii de peste iarna. Directia de Asistenta Sociala planuieste sa mai creeze alte 100 de locuri pentru persoanele fara adapost inca din aceasta iarna, dupa ce la rectificarea bugetara din ultima sedinta de Consiliu Local a primit 342.941 de lei.

Ni s-a alocat acum, la ultima rectificare, o suma pentru a cumpara 12 containere sociale, care ofera toate conditiile, pornind de la cazare, partea igienico-sanitara. Ele pot fi autorizate, sunt mobile si pot fi mutate acolo unde municipalitatea va avea nevoie. Fiecare container poate gazdui 8 sau 10 persoane, in functie de dimensiune… Noi avem convingerea ca va fi totul bine si macar in a doua parte a iernii vom putea sa ne bucuram si de acele containere sociale. Nu e o solutie definitiva, lucram la un proiect european, odata cu castigarea proiectului pe care il depunem la ADR Vest putem sa ridicam o locatie moderna, cel putin asa cum este cea de pe strada Telegrafului„, a declarat directorul Directiei de Asistenta Sociala, Rodica Cojan.

CITESTE SI: Program de 1 Decembrie la Timisoara: mergem la parada militara, la Targul de Craciun si concert Inna 

Planurile nu se limiteaza insa la containere sociale.

Vrem sa facem un centru pentru femei abuzate, vrem sa facem si o incluziune a oamenilor, sa cream apartamente sociale, sa ii si integram. Vrem de asemenea sa si prevenim asta, sa nu mai ajunga oamenii in strada„, a declarat viceprimarul Timisoarei, Imre Farkas.

Pe langa locurile din cele doua adaposturi pe care le are in grija Directia de Asistenta Sociala, oamenii fara adapost mai poti fi cazati la Azilul de noapte Pater Jordan, unde sunt disponibile 75 de locuri, si adapostul Fundatia Timisoara ’89, unde sunt disponibile alte 50 de locuri

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.