Biserica vine in sprijinul elevilor saraci din Timisoara. Cum vor preotii sa ajute familiile nevoiase la inceput de an scolar

TIMISOARA. Au mai ramas mai putin de doua saptamani pana cand clopotelul va suna, iar elevii de toate varstele vor incepe un nou an scolar.

CITESTE SI: I-a lasat fara cuvinte pe politisti. Ce-a putut face un sofer tras pe dreapta pe o sosea din Banat 

Parintii au inceput de ceva vreme cumparaturile pentru a le asigura copiilor cele necesare pentru anul scolar. Nu toate familiile au insa bani sa le ofere celor mici cele de trebuinta pentru scoala. Reprezentantii Mitropoliei Banatului a decis sa vina in sprijinul familiilor cu posibilitati reduse, pentru ca si copiii proveniti din mediile mai sarace sa poata merge la scoala cu tot ce au nevoie. Preotii din Timis vor organiza strangeri de fonduri in biserici, iar banii vor merge catre cumpararea de rechizite pentru copiii din familiile nevoiase.

Este de datoria noastra, a slujitorilor Bisericii, sa venim in ajutorul parintilor nevoiasi din eparhia noastra, pentru ca niciun copil sa nu fie privat de acest drept fundamental al studiului in conditii decente, simtindu-se inferior colegilor sai de clasa. In acest sens, facem apel la parintii parohi si stareti din cuprinsul Eparhiei Timisoarei sa organizeze, duminica 3 septembrie si vineri 8 septembrie a.c., colecte banesti in toate parohiile si manastirile, iar din banii colectati, cu aprobarea consiliilor parohiale, sa fie cumparate rechizite si haine pentru elevii cu posibilitati materiale reduse„, au transmis reprezentantii Mitropoliei Banatului.

 

 

CITESTE SI: Scolile din judet, controlate la sange. Un colegiu din Timisoara are cele mai mari probleme 

Copii cu posibilitati materiale reduse vor primi rechizite si de la statul roman odata cu inceperea noului an scolar. Pentru a primi si acest ajutor, parintii elevilor trebuie sa aduca si documente prin care sa dovedeasca nevoia de rechizite pentru cei mici.

La rechizite pe de-o parte se continua programul clasic, care a existat pana acum. Noi estimam ca o sa fie undeva peste 8000 de beneficiari de asemenea rechizite. Acestea vor sosi in timp util si vor fi distribuite la unitatile de invatamant, dar accentuez, dupa inceperea anului scolar, cand se face o verificare concreta a cine sunt indreptatiti sa primeasca aceste rechizite. Probabil, pe parcursul anului scolar, va mai aparea un program de rechizite care a fost lansat de Ministerul Educatiei pe un proiect de finantare european, care va fi mult mai consistent decat programul actual. Adevarul este ca pentru aceste pachete care valoreaza 25 de lei, respectiv 30 de lei, dar pentru care parintii trebuie sa depuna o documentatie, lumea nu se inghesuie, si eu sunt convins ca sunt mult mai multi indreptatiti decat cate dosare se depun la unitatile de invatamant„, a declarat inspectorul scolar general adjunct, Francisc Halasz.

Noul an scolar va incepe in 11 septembrie.

sursa foto: adevarul.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. da foarte frumos din partea lor ca cersesc bani de la altii ca sa dea la aia saraci, nu cumva sa dea din buzunarul lor ca poate nu mai au bani de mertan dupa sau de clopete.