Muzica si distractie din plin la Rakjada 2017. In Timis fost ales si cel mai bun rachiu de pruna. Foto

TIMIS. Maestrii bucatari din tot Banatul, cel mai bun rachiu de pruna si muzica buna pentru toata lumea.

CITESTE SI: Surprizele vremii in Banat. Anuntul meteorologilor pentru zilele urmatoare 

Acestea au fost ingredientele editiei cu numarul 7 a Festivalului Rachiului, organizat la Sanpetru Mare. Iar oamenii au venit din toate colturile Banatului sa guste licoarea adusa de producatori in micuta localitate timisana.
Asa cum i-au obisnuit pe vizitatori de la editiile anterioare, organizatorii au pregatit traditionalele jocuri satesti „Tragerea de funie”, „Aruncarea bolovanului” sau „Alergatul în sac”, care au devenit mult mai amuzante daca participantii au gustat din rachie.

CITESTE SI: O femeie si sotul ei au fost loviti de un tren, in Timis. Barbatul a murit pe loc

Programul artistic a fost asigurat de ansamblurile populare Plavi Delia Sanpetru Mare, Ansamblul Muresul din Igris , Ansamblul Vila Novi Sad din Serbia , Ansamblul Sveti Djiordje din Stanciova , Ansamblul Izvor din Saravale si Tamburasi din Dinias Zlatna Suza.

De asemenea a fost ales si cel mai bun rachiu, competitie in care s-au inscris toti producatorii care fabrica licoarea exclusiv din prune
„Rakjada” din 2017 s-a incheiat tarziu in noapte cu un concert al solistei sarbe Ana Bekuta.

Evenimentul a fost organizat si finantat de Primaria comunei Sanpetru Mare, Uniunea Sarbilor din Romania, precum si de cativa „pacimasi” sponsori.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.