Muzica de fanfara si ceremonial militar in Piata Unirii, de Ziua Timisoarei! FOTO!

TIMISOARA. Piata Unirii a gazduit de Ziua Timisoarei o scurta parada militara pe muzica de fanfara, care i-a incantat pe timisoreni.

CITESTE SISeceta face ravagii! Primul oras din Timis, in PERICOL sa ramana fara apa! 

Pe o caldura teribila, militari, jandarmi, politisti, toti echipati in uniforma si cu arma la piept, au fost prezenti in Piata Unirii pentru a le reaminti timisorenilor ca in 3 august 1919 armata romana intra in Timisoara si astfel Banatul se unea cu tara.

La festivitati au participat oficialitati locale si judetene, parlamentari de Timis si europarlamentari, dar si trei preoti care au oficiat o slujba inaintea defilarii trupelor.

Defilarea a fost marcata si de un mic incident, cauzat de caldura teribila.

A fost nevoie si de interventia paramedicilor, care i-au acordat ingrijiri medicale unei fete care facea parte din fanfara si careia i s-a facut rau din cauza caldurii. Si-a reluat insa repede locul alaturi de colegi.

De la ceremonie nu a lipsit primarul Nicolae Robu, care a tinut sa faca o urare tuturor timisorenilor.

3 august este o zi speciala, sfanta as spune eu, pentru Timisoara, pentru judetul Timis, pentru Banat si pentru Romania. De ce inclusiv pentru Romania? Pentru ca la 3 august 1919 prin intrarea armatelor romane in Timisoara s-a consfintit trecerea si a acestei parti de tara sub administratie romaneasca si s-a ajuns la acel moment ca tara noastra sa atinga cea mai mare extindere pe care a avut-o in toate timpurile. Trebuie sa avem un gand bun si la adresa marilor personalitati care s-au manifestat in aceeasi directie in lungul timpului, si desigur la cei care au gestionat corect perioada primului razboi mondial si bininteles perioada de dupa razboi, cand s-a incheiat pacea si stau stabilit noile frontiere. Urez de Ziua Timisoarei tuturor timisorenilor la multi ani, multa sanatate, noroc, prosperitate, succese si bucurii. La Multi Ani, Timisoara! La Multi Ani, Romania!„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: ‘Lumineaza orasul prin tine!’ va deveni un imbold pentru fiecare! Despre Timisoara ca un festival fara sfarsit, intr-un interviu cu Simona Neumann, director executiv Timisoara 2021, Capitala Culturala Europeana 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.