Personaje din povestile romanesti si din Biblie, si nume mari ale muzicii intr-un spectacol de gala, pe platoul Bastionului Theresia, din Timisoara

TIMISOARA. Sute de timisoreni au luat loc sambata seara pe scaunele pregatite de organizatori pentru un evenimentul muzical Sincretic Bastion – 2021. Si cum scaunele nu au fost suficiente, oamenii s-au asezat pe unde au putut sa vada la lucru voci mari ale muzicii.

CITESTE SI: Zeci de oi moarte in Muntii Banatului. Cum s-a intamplat? 

Coreenii Jegyung Yang si Jongming Park au fost cei care au urcat primii pe scena si au incantat audienta prin interpretarea lor, acompaniati de Filarmonica din Novi Sad. Organizatorii au adus si personaje din povestile traditionale romanesti pe scena, care i-au salutat pe cei prezenti in timp ce aceeasi orchestra asigura fundalul muzical.

Seara a continuat cu aparitia mezzosopranei Aura Twarowska, care i-a readus pe scena pe Samson si Delilah. Aici a aparut si una dintre marile surprize ale serii. In rolul lui Samson si-a facut aparitia campionul national la rugby cu Timisoara Saracens, Samuel Maris.

In fata timisorenilor au mai cantat Katarzyna Dondalska, Natalia Ushakova sau Anda Luoise Bogza, care au prezentat arii si duete din creatia compozitorilor W.A. Mozart, G. Rossini, J. Strauss, G. Puccini, Ch. Gounod.

Am vrut sa reinviem bastionul pentru ca o lunga perioada de timp a fost in restaurare. S-a terminat, e foarte frumos, iar batranul bastion merita un public asa numeros, merita sa fie in centrul atentiei, pentru ca noi ne mandrim, este un punct de atractie al orasului Timisoara, iar ideea a venit anul trecut, cu Consiliul Judetean Timis. Au acceptat, ne bucuram, si vedeti rezultatul, e sala plina ca sa spunem asa….Este in premiera, sper ca va continua si la anul. Ne surprinde placut numarul mare, ne asteptam sa vina multa lume pentru ca publicul timisorean raspunde la astfel de invitatii si ne bucuram ca au venit. Speram sa devina o traditie pentru ca bastionul are o acustica deosebita, dupa cum se aude„, a declarat pentru opiniatimisorei.ro, Claudiu Ilas, directorul Muzeului Banatului.

CITESTE SI: Politist retinut in vestul tarii. Ce au gasit mascatii la el acasa? 

Sincretic Bastion – 2021 va continua si duminica, tot de la ora 20.30. Evenimentul va culmina cu spectacolul extraordinar prezentat de Pasarea Rock si mezzosoprana Aura Twarowska, acompaniati de Orchestra Simfonica a Vojvodinei.
Ambele concerte se vor defasura sub bagheta Maestrului Radu Pop, liantul celor doua seri muzicale.

Organizatorul Sincretic Bastion 2021  este Muzeul National al Banatului, cu sprijinul Consiliul Judetean Timis.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.