FOTO si VIDEO! Ziua Eroilor! Militarii cazuti pe campurile de lupta au fost onorati la Timisoara

TIMISOARA. Nu au fost uitati si nu vor fi uitati niciodata. Militarii care si-au dat viata pentru patrie, dar si eroii care au supravietuit razboaielor au fost onorati printr-un ceremonial in centrul Timisoarei.

CITESTE SI: Jardinierele de pe Podul Michelangelo, din nou distruse. Ce a putut sa faca un tanar din Timisoara?

Reprezentanti ai institutiilor locale si judetene, ai armatei, politie si jandarmeriei, dar si ai bisericii au participat la ceremonia de Ziua Eroilor, care a avut loc in centrul Timisoarei. Evenimentul a inceput cu o slujba de pomenire facuta de Mitropolitul Banatului Ioan Selejan, la Monumentul Eroilor, dupa care prefectul judetului Timis, Mircea Bacala a citit un mesaj din partea prim ministrului Sorin Grindeanu.

A urmat depunerea de coroane de flori din partea celor prezenti, pe ritmurile Imnului Eroilor.

Ceremonialul s-a incheiat cu o defilare a fortelor de ordine din Timisoara.

Este o zi importanta in istoria neamului romanesc. Pe de-o parte este o sarbatoare crestina pentru ca sarbatorim Inaltarea Domnului dupa 40 de zile, pe cealalta parte sarbatorim Ziua Eroilor, care s-a stabilit prin hotararea de guvern de a fi odata cu aceasta sarbatoare crestina. este un moment foarte important de a ne apleca cu piosenie asupra evenimentelor din trecut si sa luam aminte la faptul ca oastasii romani au luptat pentru drepturile romanilor, pentru libertate, pentru democratie, pentru ceea ce noi profitam astazi, si cred ca ar trebui in acelasi timp cu totii sa incercam sa luptam in continuare pentru aceste valori democratice„, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

Sarbatorim astazi Ziua Eroilor. Este si o zi de sarbatoare, Inaltarea Domnului. Cu totii astazi am fost prezenti pentru a aduce un omagiu eroilor care s-au jertfit in cele doua conflagratii mondiale, dar eu consider ca eroi sunt si cei care mai sunt in viata, veteranii de razboi, eroi sunt si cei care se jertfesc in continuare pentru a apara bunurile si viata oamenilor. Aici ma refer la cei de la jandarmi, politie si pompieri. Am prezentat si un mesaj din partea primului ministru„, a declarat prefectul de Timis, Mircea Bacala.

Foto: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.