Sunt de la SMURD, fratele dvs a fost ranit dupa un cutremur si trebuie adus cu elicopterul acasa! Ce a urmat dupa acest anunt devastator intr-o familie din Banat

Vesti cutremuratoare venite prin telefon de la persoane cu putere de convingere ii tulbura inca pe multi care, socati de cele auzite, nu reusesc sa se adune si sa le mai si verifice.

CITESTE SI: Schimbare de preturi in cimitirele din Timisoara! Vezi LISTA de servicii! 

‘Accidentul’ este una dintre cele mai cunoscute metode folosite de escroci pentru a face rost de bani si, in ciuda atator campanii de prevenire si cazuri prezentate, continua sa faca victime.

Doi banateni au pierdut zeci de mii de lei in numai doua ore. Aceasta pentru ca si infractorii au devenit tot mai inventivi in demersul lor.

Mai intai, un barbat din Caransebes a ramas marti fara 10.000 de lei. Scenariul prezentat de infractori a fost unul de film. Fratele barbatului ar fi suferit un accident in urma unui cutremur, in Austria, iar pentru aducerea acestuia in tara cu un elicopter, escrocul pretindea ca e nevoie de bani. Barbatul speriat a acceptat sa plateasca, iar in scurt timp la locuinta acestuia s-a prezentat o femeie, care a spus ca este de la SMURD si ca ea se ocupa de cazul fratelui. Fara sa clipeasca, acesta i-a inmanat plicul femeii si abia dupa plecarea ei si-a dat seama ca a fost tras pe sfoara.

CITESTE SI: Revoltator! Angajata a unui supermarket din vestul tarii, hartuita sexual chiar de un coleg! Ce i-a facut barbatul?

In aceeasi zi, tot in Caransebes, infractorii au actionat din nou. De aceasta data au sunat-o pe o femeie, al carei fiu era stabilit in Franta cu familia, si au anuntat-o ca barbatul a fost implicat intr-un accident de circulatie. Dupa acel accident baiatul ar necesita o interventie chirurgicala si pentru aceasta trebuie achitata o suma de bani. Mama a acceptat sa plateasca si, dupa numai 30 de minute, o femeie, care pretindea ca este de la asigurari, s-a prezentat la usa si a preluat un plic cu suma de 1000 de euro si 5000 de lei.

Abia dupa ce i-a dat banii, l-a sunat pe fiul ei in Franta. Avea sa afle ca a fost victima unei inselatorii.

Politistii acum ii cauta pe cei care au pus la cale escrocheria si le atrag din nou atentia oamenilor sa nu se lase pacaliti de telefoane venite de la necunoscuti prin care li se cer bani.

UPDATE: A fost prins escrocul care a stat in spatele inselaciunilor prin metoda Accidentul. Este vorba de un tanar de 33 de ani din Buzau. Politistii l-au retinut si l-au dus direct in Arest.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.