Se umfla apele! Ce pericol pandeste in Banat?

TIMIS. Ploile din ultimele zile, dar si temperaturile ridicate care au dus la topirea zapezii de pe versanti fac ca nivelul apelor din vestul tarii sa creasca, existand pericol de inundatii.

CITESTE SIFii tu ingerul pazitor al unui copil care la 5 ani isi doreste numai sa traiasca! E nevoie de atat de putin 

Potrivit unei avertizari a Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA), intrata in vigoare inca de luni, nu mai putin de 18 bazine hidrografice din vestul tarii intra sub incindenta unui cod galben de inundatii. Raurile din bazinele hidrografice Timis, Moravita, Barzava, Caras, Nera si Cerna au intrat de astazi sub cod galben.
Ca urmare a topirii zapezii si a ghetii de pe versanti, dar si a ploilor din ultimele zile, si cele prognozate in urmatoarele 48 de ore, sunt asteptate depasiri ale cotelor de atentie si pe alocuri s-ar putea produce inundatii locale, pe unele sectoare de rau.

CITESTE SICei mai buni piloti din Timis, premiati la Gala Automobilistilor! Vezi ce au spus campionii 
De luni, 6 februrie, de la ora 16.00, pana miercuri la ora 16.00, sub cod galben se vor afla si Muresul si afluentii sai, de pe teritoriile judetelor Arad, Hunedoara si Alba.
Avertizarea expira miercuri, 8 febriarie, in jurul orei 16, insa daca va fi nevoie aceasta va fi prelungita.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.