Au trecut milimetric pe langa o explozie, in Banat. Interventie dificila a pompierilor militari

TIMISOARA. Temperaturi mari, pericol de explozie si un fum innecacios au fost obstacolele pe care le-au intampinat pompierii la una dintre cele mai periculoase interventii din acest inceput de an.

CITESTE SIFamilie disperata in Banat. O copila a plecat la scoala si nu a mai ajuns acasa

O centrala termica de pe Calea Varset din Caransebes a luat foc si a dat mari batai de cap pompierilor, care au avut nevoie de doua ore pentru a stinge incendiul. Acestia au ajuns la fata locului cu cinci echipaje si au intervenit cu spuma si cu stingatoarele din dotare pentru a opri valvataia, iar apoi cu tunurile cu apa pentru a raci rezervorul la care urma sa ajunga focul si elementele metalice din jur.

CITESTE SIA DEMISIONAT directorul Colterm Timisoara. Cine preia interimatul?

Evenimentul s-a produs, se pare, din cauza scurgerii combustibilului dintr-un bazin de capacitate mare (aproximativ 1 tona) pe un utilaj electric, fapt ce a initiat aprinderea uleiului. Din cauza cantitatii mari de combustibil scurse, inclusiv pe scara interioara a centralei termice, exista si pericol de producere a unei explozii. Acest scenariu a fost insa evitat prin interventia prompta a fortelor de interventie„, se arata intr-un comunicat al ISU Caras-Severin.

Nimeni nu a avut de suferit in urma incendiului, insa pagubele produse ajung la aproape 30.000 de lei

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.