Cu un simplu click pe telefon sau tableta descoperi Timisoara, cu tot ce are mai frumos de aratat. Ce se face cu o jumatate de milion de euro?

TIMISOARA. Catedrala Mitropolitana, vazuta asa cum este in zilele noastre, dar si cum arata in momentul inceperii constructiei, Bastionul sau Cetatea Timisoarei in totalitate, toate vor fi disponibile, in imagini, dar mai ales in informatii, pentru turisti, nu peste multa vreme.

CITESTE SI: Vino cu 10 PET-uri turtite si primesti un copacel de tuia, la Timisoara!

Primaria va crea un muzeu virtual al Timisoarei cu fotografii de ieri si de azi, alaturi de care se vor gasi din belsug date.

Va fi pus in aplicare un proiect la care parteneri sunt Primaria Timisoara, Universitatea Politehnica din Timisoara si o asociatie din orasul sarb Pancevo. Proiectul denumit ITUR (Cultura si turism transfrontalier in realitatea augmentata) a fost acceptat in vederea cofinantarii in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia 2014-2020.

CITESTE SI: Spectacol GRANDIOS de deschidere in anul in care Timisoara e Capitala Culturala a Europei, cu 731 de puncte de lumina! Ce se pregateste?

Obiectivul vizat este realizarea unui muzeu virtual al orasului. Mai precis, se vor dezvolta aplicatii pentru telefon si tableta, care vor putea sa fie utilizate de turisti. De exemplu, aplicatia va suprapune pe obiectivele istorice actuale fotografiile vechi si vor putea vedea cum a aratat candva acea cladire istorica, ori va putea sa fie vizualizata o macheta in 3D a vechii cetati. Mai mult, pe vitrinele Infocentrului Turistic va fi realizata o proiectie cu toate informatiile din Timisoara, cu touch screen si in regim permanent, ceea ce inseamna ca si daca Infocentrul este inchis, pot fi accesate informatiile care ii intereseaza pe turisti„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Valoarea totala a proiectului este de 486.927 euro, din care Primaria Timisoara contribuie cu suma de 196.528 euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.