Mancaruri delicioase din toate colturile lumii intr-un singur loc in Timisoara. Spectacolul gusturilor la restaurantul FUSION! VIDEO!

TIMISOARA. Atmosfera placuta, vinuri de calitate si mancaruri delicioase aduse din colturile lumii. Toate le gasesti intr-un singur loc in Timisoara, in noul restaurant Fusion.

Deschis in interiorul bastionului Theresia Timisoara, cand intri in restaurantul Fusion, primul lucru care iti atrage atentia este modul in care acesta a fost amenajat, elegant si de bun gust. Piatra slefuita, neacoperita de tencuiala, mesele dispuse in doua camere, un colt decorat cu un acvariu, dar mai ales copacul ornamental stralucitor ce coboara din tavan, care confera locului un farmec special.

Dupa ce esti fermecat de felul in care arata, Fusion te cucereste pe deplin cu preparatele, care sunt o incantare a simturilor.

Ne-am gandit la un loc de tinuta, care sa adune ce este mai bun din bucataria internationala, adica sushi, burger american, paella spaniola, bucataria italiana, care este si cea mai consistenta din meniu, apoi gastronomie thailandeza, bucatarie vegetariana, bucatarie vegana, si o gramada de bunatati, facute de un bucatar italian, care a lucrat peste tot in lume si stie foarte bine aceste lucruri. In al doilea rand, am cautat sa aducem cei mai buni ospatari din oras si un somelier grozav, domnul Cristi Barta. Avem 7-8 ospatari care au lucrat in cele mai bune restaurante din oras. Cel mai important lucru a fost sa alegem serviciile si oamenii. Dupa aceea, am realizat meniul si conceptul din ambient cu totul aparte… Am preluat idei si le-am dus la alt nivel. In materie de decoratiuni am ales acest copac facut artizanal pe care il dorim sa fie si logo la Fusion, am observat ca a avut foarte mult succes si se potriveste foarte bine cu conceptul ambiental de aici din centru„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, proprietarul Fusion, Luigi Greco.

Fusion aduce la Timisoara cele mai bune mancaruri din Italia, Romania, Japonia, Statele Unite ale Americii, Spania sau Thailanda.

Pe langa preparatele culinare exceptionale, restauranul le ofera clientilor si o mare varietate de vinuri albe, rosii sau roze, din mai multe tari din intreaga lume, toate recomandate de cel mai bun somelier din Timisoara. La capitolul specialitati din carne, poate fi amintita carnea de vita din Italia, dar si pestele, care este proaspat si adus de doua ori pe saptamana, tot din ‘Cizma’.

Un alt lucru inedit adus de Fusion este si faptul ca, daca vor, clientii pot urmari cum le este pregatita mancarea, deoarece din restaurant poti sa vezi printr-o fereastra cum lucreaza maestrii bucatari. Fusion s-a pregatit si cu un fel de mancare mai special, creat de un mare maestru bucatar italian.

FOTO: Virgil Simonescu

Avem si mic dejun cu platon englezesc, frantuzesc, romanesc si italian. Am ales patru pentru ca multa lume merge pe aceste specialitati. Meniul se va schimba zi de zi si aduc in fiecare zi ceva nou si mai ales sa nu uitam partea de sushi. Toata lumea o cere si noi avem specialitate de sushi. De obicei, avem doua tipuri de sushi care sunt refacute, o inventie a mea de fapt pentru ca e putin updatata. Eu spun ca e mai bine ca lumea sa vina sa vada. Este un amestec intre tartar si orez de sushi. De-asta se cheama ‘tripologia’, pentru ca avem 3 straturi de orez in combinatie cu zaferano, sfecla si orez alb, iar in mijloc avem un tartar de ton, tartar de somon si un crevete flambat, care vine flambat la masa. Asta este o specialitate a noastra. Nu se gaseste altundeva„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Michele Giordano, bucatarul sef de la Fusion.

Restaurantul Fusion va fi si gazda de evenimente in viitor, iar clientii vor fi asteptati cu muzica live, cantata la vioara, pian ori saxofon.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.