Desfasurare de forte impresionanta pentru salvarea unor turisti din Timis blocati pe munte, in vestul tarii. FOTO!

Iarna s-a luat prin surprindere pe cativa turisti care au plecat la munte in minivacanta de 1 decembrie, si au ramas blocati la cabana unde erau cazati. Drumul de intoarcere a fost blocat de zapada si a fost nevoie de interventia pompierilor pentru ca turistii sa fie coborati de pe munte.

13 turisti au ramas blocati pe munte in judetul Hunedoara, la refugiul Bran, dupa ce au urcat acolo sa sarbatoreasca Ziua Nationala. In momentul in care au sosit la cabana, drumul pe care au urcat a fost unul bun, insa turistii nu aveau pregatite masinile si pentru zapada care a cazut in cantitate mare in Retezat.

CITESTE SIReglare de conturi? Masini incendiate intr-o parcare dintr-un oras din Banat
Astfel, turistii au trebuit sa astepte pana in aceasta dimineata ajutoarele care sa deszapezeasca drumul si sa poata pleca si ei catre case. Doua echipaje de pompieri si unul de jandarmi, ajutate de un buldozer pentru deszapezire, au curatit drumul de sapte kilometri si au facut in asa fel incat sa se poata circula pe el.

Pompierii si jandarmi au trebuit sa infrunte temperaturi scazute, zapada troienita si au trebuit sa indeparteze si cativa copaci cazuti pe drum pentru a ajunge la turistii blocati pe munte. Salvatorii au pus mana si pe lopeti sa ii ajute pe turisti sa isi scoata masinile din zapada.

CITESTE SILovitura la o bijuterie din Timis. Cu ce au reusit sa fuga hotii? FOTO!

Dupa aproximativ 10 ore de actiune drumul a fost deszapezit, iar turistii au fost adusi in siguranta la un drum practicabil si au putut porni spre casele lor. Turistii blocati in munte nu au avut nevoie de ingrijiri medicale„, se arata intr-un comunicat emis de ISU Hunedoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Niste idioti! Noroc cu salvatorii…
    Daca e adevarat, cum naiba poti pleca la MUNTE, sfarsit de noiembrie, cu toate canalele de stiri behaind de cod galben de zapada, cu autoturismul nepregatit?!
    Repet, cel putin inconstienti! Sun sigur ca au avut si prichindeii cu ei…

  2. Subscriu total celor scrise de Andrei!
    Pe de-altã parte, atât în articol cât si din poze se poate usor deduce si vedea – totul ca de obicei: turistii nostri lipsiti oricum de puterea de judecatã, au dat dovadã de aceeasi nesimtire! Uitati-vã si observati cã DOAR jandarmii sunt cu lopetile în mânã, la treabã!!! Nesimtitul si irespensabilul nostru „turist”, stã deoparte si „dã cu gura”!..

  3. prieteni dragi.. se vede dupa ce scrieti ca in viata voastra nu ati urcat pe un munte cu altitudine iarna… cu totii stim sa tragem concluzii cand cea mai mare expeditie a noastra a fost schiul la Predeal.. vedeti-va de treaba voastra si realitatea nu se citeste in cateva poze dragii mei.. nu spun ca autoritatiile nu si-au facut treaba..nici pe departe..dar nu mai trageti concluzii idioate va rog eu.. stati acasa si va umflati burtile de 1 decembrie si lasa-ti commenturi pe net… cat despre prognoza..orice om intreg la cap si care a urcat macar o data pe munte stie ca prognoza meteo nu poate niciodata prezice cu exactitate vremea la munte.

  4. Serios, idiot esti tu amice, care râgâi bere și comentezi neintrebat 🙂 asa ca sa știți, a fost blocat TOT drumul, în ceea ce privește „salvarea” turiștilor, e exagerat, în afara de faptul ca drumul a fost blocat din clopotiva pana la baraj, căutați pe google dragilor, a curățat oricum.

  5. @Lucian, ai fost întâmplător prezent, sau te excita articolul făcut la cafea și simți nevoia de atentie? te agiți inutil precum existenta ta… fa un exercițiu de imaginație dacă ești capabil. Dacă jandarmeria a intrat prin punctul A, cu utilajul de deszăpezire, si sărmanii turiști erau în punctul E, și mașinile în punctele B, C, D, cum ai vrea, după capul tău nu prea luminat, sa pună mana pe lopata turiștii aflați în pct E sa curete zapada în punctele B, C, D??? 🙂

  6. Asa se intampla cand unul din turisti confunda cota 2000 din sinaia cu retezatul si suna la 112 ca zapada ii blocheaza masina. Nici o secunda nu s-a pus problema de siguranta unuia dintre turisti si doar a masinilor care ramaneau blocate pana la primavara.

  7. fratilor nu stiti ce inseamna muntele! poti sa pleci in luna mai de pe semenic fara pic de zapada si cind te intorci dupa o saptamina zapada era de un metru. (trebuia sa ajung la serviciu)nu este cazul sa faceti misto.bafta tuturor.

  8. ps-cum a-i putea sa echipezi masina ta pt. iarna facind fata la un metru de zapada pe drum?