Parc refacut la Timisoara. Surprize inca de la inaugurare pentru cei mici. FOTO!

TIMISOARA. Un nou loc de joaca din Timisoara a fost reabilitat cu bani de la bugetul local. Micutii din zona Bogdanestilor au aparate de fitness, tobogane sau caluti pe care sa se joace, in timp ce parintii si bunicii ii pot supraveghea din vecinatate, in timp ce joaca un meci de ping pong.

CITESTE SI: Surprize la Targul de Craciun de la Timisoara! Perdeaua de luminite va fi ca la Sibiu, in forma de stea! Ce VEDETA vine sa cante sub ea?

 

Micutul parc din zona Favorit a beneficiat de lucrari ample si a fost dat in folosinta pentru copii, marti. Lucrarile de reamenajare din locul de joaca Bogdan Voda au constat in refacerea terenului cu pavele si tartan, care au inlocuit nisipul si pietrisul care era pus acolo anterior. Au fost, de asemenea, montate 16 banci, 14 cosuri de gunoi si 20 jardiniere, in care s-au plantat arbusti din mai multe specii, de culoare verde cu alb ori rosiatica.

CITESTE SI: Se fac angajari la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara! Ce posturi sunt scoase la concurs?

 

Locul de joaca a fost imprejmuit cu gard, iar pe langa aceste dotari au fost puse doua tobogane, un leagan tip “cuib de pasare”, o cumpana, un leagan tip “rotativa”, un echipament de joaca “X-0”, trei figurine pe arc, un sistem de catarat, doua mese de ping-pong.

Cu ocazia aceasta am transformat radical acest parc, si dupa cum se poate remarca aici nu mai exista si nu va mai exista noroi. Avem pavele si tartan. In vecinatatea tuturor echipamentelor, elementelor de joaca, exista tartan pentru a nu fi pericole de accidentare pentru copii. Este dotat bogat cu o multime de echipamente de joaca si de indata ce l-am deschis s-a umplut de copii, si ma bucur de bucuria lor. S-au pus banci de jur imprejur, s-au pus jardiniere cu diversi arbusti. Si vreau sa fac o precizare. La aceste jardiniere avem sistem de irigare prin picurare, la radacina arbistilor, prin urmare nu mai trebuie sa vina nicio cisterna sau altcineva cu vreun furtun sa faca irigarea. Valoarea totala a lucrarilor a fost de circa 150 de mii de lei si banii provin de la bugetul local„, a declarat Nicolae Robu la inaugurare.

CITESTE SI: Cat de verde e unda verde la Timisoara? Nicolae Robu a dat piept cu semafoarele pe bulevardul pe care trec 25.000 de masini in fiecare zi! 

Cei mici au avut insa si o surpriza neplacuta la inaugurare, deoarece vopseaua era inca proaspata pe unele dintre echipamente si nu s-a uscat in timp util.

parc-favorit-bogdanestilor-19

Echipamentele de joaca si de fitness care au fost montate in acest parculet pot fi folosite de copiii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani, in timp ce adultii pot juca tenis de masa pe mesele instalate.

Pe langa lucrarile de la micul parc din zona Favorit, in Timisoara au mai fost facute interventii de diferite feluri in acest an lucrari la 110 locuri de joaca.

CITESTE SI: Noi detalii socante in cazul teribilei crime ce a cutremurat Timisoara, cand un copilas a fost ucis de propriul tata, care apoi s-a sinucis! Ce s-a intamplat cu mama? 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Toate locurile de joaca din oras ar trebui sa arate asa