Nu s-a inteles cu maicutele. Primaria prelungeste contractele de inchiriere pentru cladirile unor licee din Timisoara

TIMISOARA. Primaria va continua sa plateasca chirie si in urmatorul an pentru cladirile care apartin Ordinului Calugaritelor de Notre Dame. Consilierii locali au votat prelungirea contractelor de inchiriere pentru ca elevii de la Colegiul National Banatean, Liceul Dositei Obradovici si de la Colegiul Tehnic de Vest sa poata continua sa invete in aceleasi imobile.

CITESTE SI: S-au stabilit tarifele pentru parcare in Timisoara pe 2017 

In urma cu aproape trei luni de zile, primarul Nicolae Robu promitea ca va rezolva problema cladirilor de la Colegiul National Banatean si ca va convinge Ordinul Calugaritelor de la Notre Dame, din cadrul Episcopiei Romano-Catolice Timisoara sa cedeze locatiile catre municipalitate.

E o promisiune care am facut-o parintilor, elevilor, profesorilor de la Colegiul Banatean, ca voi depune toate eforturile sa aducem acel campus in patrimoniul Primariei. Succesul este aproape. Am clarificat tot ce era de clarificat in discutiile cu conducerea Episcopiei Romano-Catolica. Sper sa reusim sa rezolvam definitiv problema spatiului de invatamant pentru acest liceu cu prestigiu al Timisoarei„, spunea primarul Nicolae Robu la inceputul anului scolar.

CITESTE SI: Intorsatura neasteptata pe care o ia vremea la Timisoara! 

Lunile au trecut, iar cladirile sunt inca in proprietatea Episcopiei Romano Catolice. Acest lucru a facut ca reprezentantii municipalitatii sa prelungeasca contractele de inchiriere ale imobilelor in care invata elevii a trei licee.

Astfel, pentru cladirile in care isi tin cursurile Colegiul National Banatean si Liceul Teoretic Dositei Obradovici, pentru nurmatorul an, Primaria va plati 15.000 de euro pe luna.

Pentru cladirea Colegiului Tehnic de Vest municipalitatea va trebui sa achite o chirie de 10.000 de euro pe luna.
Pana la achizitionarea campusului, Primaria a investit in aceasta vara 300.000 de lei pentru modernizarea Colegiului National Banatean.

CITESTE SI: Timisoara va avea din nou toalete ecologice. In cat timp vor fi puse prin tot orasul? 

In cazul in care intre timp Primaria se va intelege cu Episcopia Romano-Catolica pentru cumpararea imobilelor, contractele de inchiriere se vor rezilia automat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.