Tinerii din Timisoara isi pot construi case pe terenurile primariei. De cati bani au nevoie ca sa fie selectati?

TIMISOARA. Primaria va pune la dispozitie tinerilor peste 100 de parcele de teren pe care acestia sa isi ridice propria casa, conform unui anunt facut de primarul Nicolae Robu la inceputul acestei luni. Cei care vor depune dosarele pentru a intra in posesia unui teren trebuie insa sa indeplineasca si cateva conditii.

CITESTE SI: Schimbarea la fata a uneia dintre cele mai aglomerate intersectii din Timisoara

Primaria pregateste 128 de parcele in zona strazii Ovidiu Balea, de aproximativ 300 de metri patrati fiecare, iar acestea vor fi puse la dispozitia celor care vor sa isi construiasca o casa.

Pentru a primi acel teren, tinerii trebuie sa aiba sub 35 de ani, si conform unei hotarari de Consiliu Local, sa aiba in contul personal, al sotului, sotiei sau parintilor suma de… 10.000 de euro.

CITESTE SI: O plasa cu mancare si 1000 de lei pentru o operatie! Medic prins cu spaga la Timisoara! Ce au facut procuror

De asemenea, tinerii care vor primi o parcela vor avea la dispozitie 3 luni pentru a-si imprejmui proprietatea, iar in termen de un an de la preluarea terenului sa inceapa construirea locuintei. Daca dupa 5 ani de la preluarea terenului casa nu este construita, proprietarului i se retrage dreptul de folosinta gratuita.

CITESTE SI: La Multi Ani, FIROBUZULUI din Timisoara! Cati ani implineste si cu ce troleibuze s-au plimbat timisorenii de-a lungul timpului? FOTO! 

Consilierii locali au stabilit si o serie de criterii prin care sa se faca departajarea celor care isi doresc o parcela de pamant, iar printre acestea se afla vechimea cererii solicitantului, data stabilirii domiciliului in Timisoara, conditiile de locuit sau numarul de copii minori ai solicitantului. Printre criterii se aflau si starea civila, in cazul careia cei casatoriti aveau sanse mai mari sa primeasca un teren, sau nivelul de pregatire, insa acestea doua au fost eliminate.
Tinerii care isi doresc un teren de la Primarie pentru a-si ridica o casa pot depune documentatia necesara pana in data de 15 ianuarie 2017.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.