Vom avea caldura iarna aceasta! Cine a rezolvat problemele financiare ale societatii de termoficare din Timisoara?

TIMISOARA. Consiliul Local Timisoara a mai salvat o data Coltermul printr-o majorare de capital. Primaria a evitat situatia de anul trecut, cand pentru o zi timisorenii au ramas fara caldura in case in prag de iarna.

Consiliul local a aprobat suma de 83,9 milioane de lei, care vor intra in conturile companiei Colterm, iar societatea isi va putea plati datoriile pe care le are catre furnizorii de servicii si catre transportatori. Odata cu aceasta majorare de capital, timisorenii bransati la sistemul de incalzire central pot sta linistiti pentru ca nu vor mai ramane fara caldura si apa calda.

CITESTE SI: Schimbarea la fata a uneia dintre cele mai aglomerate intersectii din Timisoara

Majorarea de capital nu este facuta din ratiuni sociale, ci din ratiuni economice… Este stabilit, injectia de capital creeaza un fond care poate fi folosit la ce este cel mai oportun pentru redresarea si viabilizarea economica a companiei. Dupa asta vor putea sa ia si credit, dara fara o majorare de capital, cu minusurile avute, nu da nimeni credit. Asta inseamna ca nu va mai acumula datorii catre furnizori. Ba mai mult, isi va achita datoriile, sigur, dupa un grafic de esalonare convenit cu furnizorii. Voi fi cu ochii pe ei si vom lua toate masurile care se impun, chiar daca unele vor fi drastice” a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: La Multi Ani, FIROBUZULUI din Timisoara! Cati ani implineste si cu ce troleibuze s-au plimbat timisorenii de-a lungul timpului? FOTO! 

Pentru a putea face aceasta majorare de capital, Primaria a avut discutii si cu reprezentantii Consiliului Concurentei, si a comandat si un studiu de specialitate pentru a vedea cat de oportuna este majorarea de capital. Si Colterm va avea insa obligatii.

Testul investitorului privat prudent a fost facut, s-a cerut sa se faca un studiu de riscuri, s-a facut si acela si prin urmare s-au parcurs toti pasii. De natura juridica nimeni nu a semnalat sa fie vreo problema…Intr-un orizont de timp de 2 luni va trebui sa prezinte in Consiliu graficul cu toate masurile si trebuie sa fim cu ochii pe Colterm, asa cum am fost din 2012 pana acum, astfel incat sa nu mai existe abateri„, a declarat Nicolae Robu.

CITESTE SI: Ziua in care Europa a aflat ca LUMINA vine de la Timisoara! FOTO! 

Anul trecut, in luna octombrie, timisorenii bransati la Colterm au ramas fara apa calda si caldura, dupa ce E. On Gaz a decis sa intrerupa furnizarea de gaze naturale catre Colterm, din cauza unor datorii. Peste 70.000 de locuinte au ramas, atunci, fara incalzire si apa calda.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.