Cum va fi vremea in Banat de Craciun si Revelion? Anuntul meteorologilor pentru urmatoarele luni

Meteorologii au facut o estimare a ceea ce ne va rezerva vremea in urmatoarele trei luni. Este vorba de specialistii de la Centrul European pentru prognoze pe medie durata de la Reading, Anglia, care au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, insa acestea nu pot prevedea si fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare.

CITESTE SI: Planul atat de asteptat pentru cea mai mare piata din Timisoara, amanat din nou! Ce s-a intamplat?

Potrivit acestora, la Timisoara si in intreg Banatul vom avea parte de temperaturi maxime situate intre 4 si 7 grade in noiembrie, intre 0 si 2 grade in Decembrie, iar in ianuarie intre -2 si plus 1 grad. Sansele de ninsoare sunt mai mari in noiembrie si decembrie decat in ianuarie, varful de precipitatii situandu-se intre 45 si 70 l/mp, chiar in perioada sarbatorilor.

CITESTE SI: Doua lanturi de hoteluri faimoase vor la Timisoara! Unde cazam turistii in Capitala Culturala a Europei?

temperaturi-precipitatii

METEO NOIEMBRIE. Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii, posibil mai ridicate, local, in sud si sud-est. Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de norma in sud-estul si local in sudul tarii, iar in restul teritoriului vor fi in general excedentare.

METEO DECEMBRIE. Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii, posibil mai ridicate, local, in sud si sud-est. Precipitatiile lunare vor fi in general peste normele climatologice, exceptand local estul, nordul si vestul tarii, unde acestea vor fi apropiate de medii.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Aeroportul International Timisoara va fi precum Verona ori Bergamo! Ce se intampla chiar acum?

METEO IANUARIE. Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei in cea mai mare parte a teritoriului, exceptand, local, regiunile nordice, nord-vestice si centrale, unde acestea se pot situa sub media climatologica. Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de norme in est si sud-est si se vor situa, in general, peste normele climatologice in restul tarii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.