Pedalare si lectura in aer liber la Timisoara. Cum vor fi premiati biciclistii in acest final de saptamana?

TIMISOARA. Asociatia Verde pentru biciclete organizeaza pentru al doilea an consecutiv proiectul  ‘Cititori pe bicicleta’, care se vrea a fi un sprijin pentru Timisoara in lupta pentru titlul de Capitala culturala a Europei in anul 2021.

Intalnirea biciclistilor va avea loc duminica, 11 septembrie,  incepand cu ora 10:00, pe platforma Timco (Str. Circumvalatiunii).  Acestia sunt indemnati sa vina cu carti din biblioteca proprie si sa se bucure de lectura la finalul pedalarii, in Piata Unirii.

Inainte de a se pleca pe circuit, cei car au adus de acasa cate o carte vor fi premiati pentru cea mai veche carte, cea mai groasa carte, cea mai subtire carte, cea mai mica carte, cea mai subliniata carte, cel mai inedit format de carte, cea mai frumoasa coperta, cele mai frumoase ilustratii.

Cititorii vor fi premiati cu abonamente de fitness, incarcatoare de telefon, vouchere la parcuri tematice, abonamente la mediateca Centrului Cultural Francez si vouchere la o librarie din oras.

Plecarea are loc pe urmatorul traseu: Platforma Timco – Calea Circumvalatiunii – Calea Torontalului – Miresei – Calea Aradului – Grigore T. Popa – Sf. AP. Petru si Pavel – Oravita- Frigului – Demetriade – Alexandru Ioan Cuza – Marasesti- Sergent Constantin Musat – Piata Unirii.

Ajunsi in Piata Unirii, biciclistii vor avea parte de lecturi publice sustinute de mai multi scriitori timisoreni: Adriana Babeti, Adrian Bodnaru, Eugen Bunaru, Tudor Cretu, Adela Dragomir, Viorel Marineasa, Alexandru Potcoava, Radu Pavel Gheo, Daniela Ratiu, Daniel Vighi.

Participantii la eveniment vor mai fi asteptati in piata si cu un atelier de proza dadaista, iar libraria partenera ii indeamna pe cititori sa isi faca o fotografie la panoul oficial, cu cartea pe care o citesc in mana, si sa urce poza pe retelele de socializare. Dintre cei care vor face acest lucru, la inceputul saptamanii viitoare, vor fi alesi trei castigatori, care vor primi drept premiu… carti. In Piata Unirii, timisorenii vor avea parte si de alte surprize.

Asteptam in jur de 300-400 de biciclisti si vom incerca sa ii convingem pe cei de la politie sa le permita si copiilor sa faca aceasta tura alaturi de noi. Daca timisorenii nu vor veni la pedalare, ii asteptam la actiunile de la finalul acesteia, in Piata Unirii„, a declarat Romina Faur, coordonatorul Verde pentru biciclete.

Pana la pedalare, Verde pentru Biciclete are si un concurs pe pagina de Facebook, acolo unde pune la bataie un cos pentru bicicleta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.