Anunt important pentru elevii si studentii din Timisoara si din judet! Reducerile la transport, la inceput de an scolar

TIMISOARA. Se apropie inceputul de an scolar si odata cu acesta elevii si studentii sunt asteptati de agentiile CFR sa isi faca abonamente de transport pentru trenurile Regio, care circula in zona de vest a tarii.

Studentii la zi din invatamantul de stat sau privat acreditat beneficiaza , in baza legitimatiei de student “reducere la transport”, de o reducere de 50% pentru un numar nelimitat de calatorii cu trenurile Regio.

In baza carnetului de cupoane, studentii pot efectua 6 ,18, 24 de calatorii cu trenurile InterRegio, clasa a II-a in decursul unui an, cu o reducere de 50% .

Elevii din clasele 0 – 12 beneficiaza , in baza carnetului de elev sau a adeverintei pentru clasa pregatitoare , de o reducere de 50% la cumpararea unui bilet de tren Regio, clasa a II-a.

Mentionam ca pentru inceputul anului scolar / universitar 2016-2017 , calatoria cu trenul se face in baza biletului / abonamentului si a urmatoarelor documente:

In baza carnetului de elev , respectiv a legitimatiei de student „ reducere la transport” vizate pentru anul scolar 2015-2016, elevii din invatamantul obligatoriu , profesional si liceal acreditat / autorizat vor putea cumpara bilete / abonamente cu reducere pana la data de 9 octombrie 2016 inclusiv, iar studentii pana la data de 31 octombrie inclusiv.
Elevii din clasele I , din clasele a IX-a (in perioada 12 septembrie -9 octombrie 2016 inclusiv), precum si studentii de anul I (in perioada 01 octombrie 31 octombrie 2016 inclusiv) pot cumpara bilete / abonamente cu reducere in baza unei adeverinte eliberatede catre unitatea de invatamant de apartenenta , in cazul in care aceasta nu le-a eliberat carnetul de elev / legitimatia de student „ reducere la transport ”

Ulterior datelor de 9 si 31 octombrie2016 , NU se vor mai accepta adeverintele pentru procurarea biletelor /abonamentelor, ci doar carnetele de elev , respectiv legitimatiile de student „reducere la transport ” care trebuie vizate pentru anul scolar / universitar 2016-2017.
Iata si cateva rute pe care se aplica reduceri de preturi la bilete si cat costa tichetele pentru elevi si studenti.

Rute CFR

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.