Descoperire revolutionara! Boala Parkinson, depistata printr-un test de vedere!

Boala Parkinson ar putea fi depistata printr-un simplu test de vedere. O echipa de cercetatori britanici a pus la punct o examinare care permite identificarea in ochi a semnelor ce preced aceasta afectiune.

Boala se caracterizeaza prin distrugerea unor neuroni, insa, inainte de declansarea simptomelor, ar putea fi depistat in ochi. Oamenii de stiinta au descoperit ca pe retina persoanelor predispuse la Parkinson apar anumite modificari.

Cercetatorii subliniaza ca aceasta tehnica ar permite si supravegherea reactiei pacientilor la tratament. Metoda este considerata „revolutionara” de Francesca Cordeiro, profesor care a condus cercetarea. „Testele ne arata ca putem interveni mult mai devreme si mai eficient pentru tratarea persoanelor afectate de aceasta boala devastatoare”, sustine ea.

Oamenii de stiinta arata ca aceasta tehnica este utilizata deja la om in cazul glaucomului. In curand urmeaza sa inceapa teste pentru boala Alzheimer.

Citeste mai mult aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.