Ploile din ultimile zile au adus tantari in Timisoara! Primaria reincepe dezinsectia pentru prevenirea virusului Zika!

TIMISOARA. Primaria Timisoara reincepe dezinsectia in oras, pe domeniul public, pentru prevenirea aparitiei virusului Zika. Ploile din ultimele zile si temperaturile ridicate au determinat conditii favorabile de inmultire a tantarilor.

Substantele folosite sunt avizate de Ministerul Sanatatii prin Comisia Nationala de Biocide si nu pun in pericol populatia si animalele. Totusi, crescatorii de albine din Timisoara timisoara sunt atentionati sa limiteze pe cat posibil zborurile acestora, deoarece in conditii de soare puternic pot fi afectate albinele aflate in zbor.

Actiunea va continua cu parcurile din zona centrala si cele de pe malurile canalului Bega, intreaga zona centrala, urmand apoi a fi executate in toate cartierele orasului.

Municipiul Timisoara a fost impartit in 6 sectoare, 3 la nord de canalul Bega si 3 la sud de canalul Bega.

Primaria Timisoara recomanda tuturor institutiilor, societatilor comerciale, asociatiilor de locatari si persoanelor fizice sa faca dezinsectie concomitent cu actiunea generala a primariei.

In acest mod se va evita retragerea tantarilor in zone netratate, stiut fiind faptul ca tendinta insectelor este de a se refugia in locurile in care dezinsectia nu a fost efectuata.

Primaria Timisoara mai atrage atentia ca se sanctioneaza contraventional cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice si de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice urmatoarele fapte:

– neexecutarea lucrarilor de dezinsectie odata cu actiunile organizate si coordonate de Primaria Municipiului Timisoara, prin operatori in domeniu;
– executarea unor lucrari de dezinsectie sau aplicarea de pesticide fara autorizare precum si a substantelor care afecteaza insectele polenizatoare;
– in perioada actiunilor cetatenilor li se recomanda ca, seara intre orele 21:30-23:30, sa evite traversarea parcurilor, scuarurilor, etc., cand este simtita prezenta utilajelor ce efectueaza dezinsectia terestra.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. …vorbim despre dezinsectie dar nu inlaturam nici sursa care se poate cat de cat inlatura. Pe Bul.Take Ionescu s’au inlocuit bordurile si s’au mutat gurile de canal pe care le’au montat deasupra nivelului carosabulului cu cel putin 5 cm si apa balteste de 2 zile iar gurile de canal sunt pline de gunoaie ! Nimeni de la RETIM n’a tecut sa verifice cata mizerie le acopera (a se vedea chiar in fata la IPJ TIMIS in dreptul intrarii de la fosta SRI )….dar nu deranjeaza pe nimeni ! Se asteapta o noua ploaie probabil si atunci ne vom mira ca sunt infundate canalele !

  2. Probabil ca voi fi contrazis, facut …. (ca asa este la moda), dar.
    Cred ca problema este legata de asa-numita „externare a serviciilor catre privat”, care a cam dat gres (vezi inclusiv lucrarilor legate de drumuri, reabilitare, intretinere, dezapezire, …). Daca deja s-a facut, ar trebui remediate toate „neajunsurile” unor astfel de externari.
    Bine ca AQUATIM – si altele similare – nu sunt privatizate. Ca s-ar putea face „curatenie in ograda fiecaruia” este o alta problema.
    In foarte multe tari la vest de Romania, o serie de servicii comunale au ramas in „atributiile orasului”. Cine nu crede sa faca o excursie de studiu si sa vada!

  3. Asteptam cu nerabdare si deosebit interes deratizarea TANTARILOR atat la sol cat si din aer pentru sanatatea si confortul Timisorenilor !