Studentii, actori intr-un grav accident in Piata Libertatii din Timisoara. Pompierii si medicii au acordat primul ajutor ranitilor. GALERIE FOTO

TIMISOARA. Cei care au trecut prin Piata Libertatii din Timisoara au putut vedea indeaproape simularea unui accident rutier grav. Doua masini au fost distruse, iar 5 persoane au fost ranite, in urma unui accident de circulatie, produs din cauza unui tanar care bause inainte sa se urce la volan.

A fost, de fapt, un exercitiu care a avut ca scop principal ajutarea studentilor din cadrul facultatilor de medicina, dar si a oamenilor de rand, de a constientiza importanta purtarii centurii de siguranta si a gravitatii accidentelor rutiere.

In plus, organizatorii proiectului le-au explicat trecatorilor cat este de important sa apeleze numarul de urgenta 112, in cazul unor accidente si le-au aratat care sunt masurile de prim ajutor pe care trebuie sa le acorde in cazul unui accident rutier.

Proiectul „Road Safety” a fost organizt de Societatea Studentilor in Medicina din Timisoara, impreuna cu ISU Banat, Inspectoratul de Politie Timis si UPU-SMURD.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.