Cine da o mana de ajutor la promovarea turistica a judetului Timis? GALERIE FOTO!

TIMISOARA. Elevii de clasa a X-a pun umarul la promovarea turistica a judetului Timis. In acest an tinerii artisti participa la un proiect in cadrul saptamanii Scoala Altfel, prin care sa promoveze Muzeul Traian Vuia.

30 de elevi ai Liceului de Arte Plastice din Timisoara vor intocmi schite ale aparatului de zbor cu care Traian Vuia s-a ridicat de pe pamant in urma cu 110 ani. Tinerii artisti vor realiza lucrarile la Centrul de Informare Turistica al Judetului Timis, din Bastionul Theresia. Cea mai buna sau cele mai bune lucrari se vor afla pe un pliant de promovare a Muzeului Traian Vuia, care va fi tiparit in 1000 de exemplare. De asemenea, cea mai buna lucrare va primi si un al premiu, o carte care prezinta viata si activitatea marelui aviator.

copii-arte-traian-vuia (4)

Un proiect care isi propune sa promoveze obiective turistice din judetul Timis in randul elevilor, adolescentilor, al celor care de multe ori au iesit in fara tarii si mai putin au ajuns in judet. Un proiect care de data aceasta data promoveaza Muzeul Traian Vuia. Anul trecut am promovat pista de biciclete care leaga Timisoara de Serbia, am zis sa contrabalansam si sa ne indreptam spre cealalta parte a judetului. Am ales Vuia, si nu neaparat intamplator, se implinesc in acest an 110 ani de la zborul lui Traian Vuia si ne-am legat de aceasta sarbatoare” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Delia Barbu, director executiv al Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in judetul Timis.

copii-arte-traian-vuia (5)

Elevii liceului de Arte Plastice vor veni in doua grupe pentru a realiza proiectul, fiecare dintre acestea de 15 elevi.

Pentru copii este o noutate. Faptul ca au posibilitatea ei sa realizeze un pliant turistic e si o oportunitate si o noua deschidere spre a gandi altfel imaginea plastica, inclusiv partea de informare legata de zona turistica si ce-i intereseaza pe ei mai mult, sa descopere judetul Timis. Nu vor conta la nota lucrarile. Ei au multe activitati extrascolare si vin si lucreaza cu drag” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Dana Miclaus Mercea, profesoara care se ocupa de elevii de la Liceul de Arte Plastice.

In luna mai, toti participantii la proiect, dar si cadrele didactice, vor face o excursie in comuna Traian Vuia, pentru a vizita muzeul din localitate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.