Cauti un loc de munca sau doar un job mai bun? 1000 sunt disponibile la Timisoara! FOTO!

TIMISOARA. Bursa generala a locurilor de munca a avut loc la Casa Tineretului si a adus firme din tot judetul Timis. Evenimentul din acest an se desfasoara si sub egida Zilele Europene ale Angajatorilor, eveniment in cadrul caruia au loc asemenea burse in mai multe tari din Uniunea Europeana.

La bursa au participat 69 de firme, care au pus la bataie 1386 de locuri de munca, dintre care 1251 rezervate somerilor cu studii medii si 135 pentru cei cu studii superioare. Pentru studii medii sunt cautati viitori angajati pentru domeniile vanzari, gastronomie, prelucrare de mase plastice, asigurari sau transporturi. Pentru somerii cu studii superioare sunt pregatit posturi de ingineri, agenti de relatii cu clientii, consultanti de asigurari, specialisti in relatii publice si in domeniul IT, dar si economisti.

bursa-locuri-munca-casa-tineretului (9)

 

Bursa din acest an a fost mai dinamica pentru ca se desfasoara sub egida Zilelor Europene ale angajatorilor. Acest lucru a fost confirmat si de prezenta lor. 69 de angajartori au fost in aceasta zi la bursa. Daca in alti aniau fost 30, 50, in acest an avem 69. Acesti angajatori au facut o oferta generoara de locuri de munca, aproape 1500 de locuri de munca. Pana la jumatate derularii bursei au fost peste 700 de participanti, au fost selectate circa 320 de CV-uri, si de asemenea, pe langa angajatorii traditionali, penitenciarul a venit atat cu cei care vor incerca sa isi gaseasca un loc de munca, dar si cu scoala de penitenciar, care a facut scoala in acest sens” a declarat Marcel Miclau, directorul executiv al AJOFM Timis.

bursa-locuri-munca-casa-tineretului (10)

Printre cei prezenti la bursa s-au aflat si detinuti din cadrul penitenciarului Timisoara aflati in ultimele luni de executare a pedepsei, care incearca sa se integreze pe piata muncii dupa iesirea dintre gratii.

M-am gandit sa lucrez in domeniul transporturilor, fiindca am mai lucrat in trecut, si sper sa reusesc. Am fost sofer, am carnet de sofer profesionist, am lucrat si ca administrator la o firma de transport international de marfuri. Am fost inchis pentru trafic de droguri. Nu m-am gandit deloc cum ma vor privi angajatorii, pentru ca eu nu ma simt ca un detinut, nici acum, nici cand o sa ies, stau cu capul ridicat si sper ca trecut si cazierul sa nu-mi ingreuneze viitorul„, a declarat Remus Fanau, unul dintre detinutii prezenti la bursa.

Pana la data de 31 martie a acestui an, in Timis erau inregistrati 4126 de someri, cei mai multi dintre acestia fiind in Timisoara 2108. Cel mai mic numar de someri dintre orasele mari ale Timisului este inregistrat in Faget, 172. In aceeasi zi cu Bursa generala a locurilor de munca de la Timisoara, astfel de evenimente au avut loc si in alte 90 de localitati, din toata tara.

UPDATE: Conform organizatorilor, la bursa generala a locurilor de munca, desfasurata la Casa Tineretului, dintre cei 1517 participanti aflati in cautarea unui loc de munca, 1178 au fost selectati si vor fi angajati.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.