Semintele de dovleac combat trei boli devastatoare. De ce trebuie sa le incluzi in dieta?

Le mancam doar cand mergem la cate un meci sau cand stam in gradina vara la soare, insa putini cunostem cat de benefice pot fi banalele seminte de dovleac.

Se numara printre cele mai sanatoase alimente, care previn si trateaza numeroase boli. Semintele de dovleac abunda in antioxidanti, enzime, fier, zinc, vitaminele C si K, si fibre. Studiile au aratat ca acestea combat cancerul, diabetul, bolile de inima, osteoporoza, pastreaza ochii sanatosi, trateaza artrita, disfunctiile vezicii urinare si anxietatea.

Semintele de dovleac distrug celulele canceroase

Unii dintre compusii existenti in semintele de dovleac sunt foarte utili in tratarea cancerului. Tipurile de cancer care apar in organism din cauza poluantilor, a substantelor cancerigene si stresului oxidativ pot fi vindecate de antioxidantii prezenti in semintele de dovleac. Semintele de dovleac previn si trateaza cancerul de prostata, gratie fitosterolilor, zincului si acizilor grasi esentiali.

Semintele de dovleac combat diabetul

Semintele de dovleac contin cantitati mari de acid nicotinic, trigonelina si D-chiro-inozitol, care regleaza nivelul de zahar din sange. Pentru a obtine acest beneficiu, consuma doar seminte de dovleac crude. Pacientilor cu diabet zaharat li se recomanda sa includa dovleacul in cantitati moderate in dieta de zi cu zi.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Interesanta abordare insa lucrurile nu se opresc aici. Totusi ma bucur ca s-a abordat acest subiect. „Add to bookmark pentru acest link pentru a reveni ulterior, trebuie analizata

    http://www.tst1.sbox.com