Interzis turistilor! Locatii in care iubitorii de calatorii nu au voie sa puna piciorul

Iubitorii de calatorii isi doresc sa ajunga probabil in toate colturile Pamantului, insa nu toate obiectivele turistice pot fi vizitate. Unele locatii de pe planeta sunt interzise pentru ca sunt considerate prea periculoase.

Insula Surtsey
Motivul interdictiei: experimentele stiintifice

in anul 1963, in apele islandeze a avut loc eruptia unui vulcan subacvatic, dupa care, intr-un timp destul de scurt, s-a format o noua insula cu o suprafata de 2,7 kilometri patrati. Aceasta a devenit imediat obiectul atentiei oamenilor de stiinta din diferite tari. De atunci, insula Surtsey, numita astfel in cinstea eroului Surt (gigant cu sabie de foc din mitologia scandinava), este folosita strict in scopuri stiintifice, fiind declarata o zona inchisa pentru turisti.

Insula Ilha da Queimada Grande
Motivul interdictiei: numarul foarte mare de serpi veninosi

Insula Ilha da Queimada Grande este situata la 35 de kilometri de coasta Braziliei si arata ca un colt de rai. O calatorie in acest loc te poate costa viata, pentru ca aceasta zona verde este plina de serpi veninosi: circa 4.000 de serpi pe o suprafata de 0,43 kilometri patrati. Cel mai periculos este sarpele Bothrops (sarpele-lance). Veninul acestuia este de cinci ori mai puternic decât cel al serpilor din aceasta specie de vipere – in cazul unei muscaturi, omul moare instantaneu. Prin urmare, autoritatile braziliene au interzis vizitarea insulei Ilha da Queimada Grande, care este numita popular Snake Island.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.