Reuniune pentru salvarea spatiului Schengen la inceputul saptamanii viitoare

Ministri de interne din unele state ale Uniunii Europene se vor intalni luni la Amsterdam pentru a discuta viitorul spatiului Schengen. Aceasta intalnire, informala totusi, vine dupa ce in ultima vreme s-a discutat tot mai intens despre reintroducerea controalelor la frontiera in spatiul de libera trecere al UE.

Ministrii de Interne ai unor state UE vor participa luni, la Amsterdam, la o reuniune informala pe tema masurilor de securizare a Spatiului Schengen, in contextul crizei imigratiei.

In cazul unor amenintari grave si persistente asupra frontierelor externe ale Spatiului Schengen, Comisia Europeana poate propune activarea articolului care prevede posibilitatea reintroducerii controalelor la frontiere timp de doi ani.

Nu am lansat inca acest mecanism…, dar aceasta posibilitate exista, o avem la dispozitie, iar, daca va fi nevoie, Comisia Europeana este pregatita sa o foloseasca„, a declarat un purtator de cuvant al Executivului UE citat de Reuters.

Deocamdata, nu suntem in situatia de a activa aceasta clauza. Dar ministrii de Interne ai statelor UE vor avea luni, la Amsterdam, oportunitatea de a discuta acest lucru; pe agenda figureaza masuri care trebuie luate sau care vor trebui luate„, a explicat reprezentantul Comisiei Europene.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Trebuia inainte gandita problema ,granitele europei bine pazite,tarile de transit pe unde au intrat toti imigrantii,acum abia sau trezit,trebuia sa se gandeasca inainte ca aia daca mor de foame acolo,vor da buzna in Europa!apoi mai este si primirea lor in Germania si in alte tari si normal ca au fost incurajati sa vina in Europa !