Pofticiosii sunt asteptati la Dresda cu un cozonac de Cartea Recordurilor

Fiecare tara are obiceiurile sale in perioada sarbatorilor de iarna. In orasul german Dresda din Germania, unul dintre acestea este plimbarea cozonacului prin oras, insa nu este vorba de orice prajitura de acest tip.

Un cozonac de 3 tone a fost plimbat pe strazile din Dresda sub privirile a mii de pofticiosi. Prajitura de 3 metri lungime a fost preparata de 60 de cofetari din Germania timp de o saptamana si este demna de cartea recordurilor.

A fost nevoie de mai mult de o tona de faina, 750 de kilograme de unt si peste 200 de kilograme de zahar.
In plus, cozonacul este umplut si cu aproximativ 1 milion si jumatate de stafide.

Prajitura gigantica are 1 metru inaltime si aproape 2 metri latime.

Pentru a fi taiata, organizatorii au creat si un cutit gigantic, pentru a imparti cozonac celor prezenti la defilare.
O parte a prajiturii va fi vanduta, iar profitul va fi donat unei sali de concerte veche de peste 230 de ani din orasul Dresda.

Plimbarea cozonacului intr-o caruta prin centrul orasului nu este la prima editie, evenimentul a aparut pentru prima data in 1730, insa traditia a fost reluata in urma cu 20 de ani.

Vezi mai multe pe: stirileprotv.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.