Punct final la o editie rotunda! Timisoara, gazda internationalelor Romaniei la tenis – juniori

TIMISOARA. Editia a 20-a a Internationalelor Romaniei s-au disputat in aceasta saptamana pe terenurile cu zgura rosie a cochetei baze Tivoli, aflata pe Aleea Ghirodei. In istoria de 20 de ani a competitiei, concursul a avut la start din postura de jucatori cu potential si nume care au ajuns consacrate in circuitul feminin si masculin… Janko Tipsarevic, Mario Ancici… Ana Ivanovic, Alexandra Dulgheru, Irina Begu, Sorana Cirstea, etc…

Astfel competitia de la Tivoli a demonstrat in istoria sa ca este o adevarata „trambulina” catre lumea mare a tenisului, iar sutele de participanti si din acest an au artat ca au ce le trebuie pentru a ajunge in refletoarele marilor competitii.

In concursul rezervat juniorilor, am avut parte de o finala 100% maghiara si de un meci nerecomandat cardiacilor. In cele din urma, principalul favorit, Akos Kotorman a trecut in tie-break-ul setului decisiv de Piros Zsombor, 6-1, 2-6, 7-6. La dublu, tot dupa un meci dramatic, favorii doi, Ergi Kirkin (Turcia) si Kristofer Simar (Estonia) au invins cu 6-4, 2-6, 11-9 pe Jakub Behun (Slovacia) si Gabi Boitan (Romania).

In competitia fetelor am avut parte de o victorie romaneasca. Talentata Selma Stefania Cadar, principala favorita a competitiei nu a avut probleme in a-si adjudeca trofeul, invingand in finala pe croata Lea Boskovic, 6-4, 6-4. Romanca a aratat un tenis incantator si isi depune candidatura la titlul de posibila viitoare stea a tenisului romanesc. Croata Boskovic nu a plecat insa cu mana goala acasa, ea castigand alaturi de frantuzoaica Lea Romain, titlul la dublu, 7-5, 6-2 in finala cu polonezele Forys si Kubicz.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.