Victor Ponta ramane premier! Motiunea de cenzura a fost respinsa!

Motiunea de cenzura depusa de PNL pe subiectul votului prin corespondenta a picat, prin urmare Guvernul Ponta ramane in functie, anunta ziare.com.

Din totalul de 554 de senatori si deputati, au fost prezenti 417. Au votat 214 senatori si deputati, 7 voturi au fost anulate. 194 de voturi au fost „pentru”, iar 13 „contra”.

Pentru ca motiunea sa treaca si guvernul sa cada, ar fi fost nevoie de 278 de voturi.

Desi membrii PSD au anuntat ca nu vor vota la motiune ci doar vor fi prezenti, presedintele partidului, Victor Ponta, dar si Valeriu Zgonea si Ecaterina Andronescu au votat. De la vot s-au abtinut si reprezentantii UNPR.

Premierul Victor Ponta s-a aratat multumit de rezultat. „Le multumesc colegilor din majoritate si in special colegilor din PSD ca au rezistat intotdeauna la nenumaratele atacuri mincinoase ale propagandei”, a declarat primul ministru pentru Romania TV.

Cu toate acestea, Opozitia anunta o noua motiune de cenzura la toamna.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.