11 Martie, ziua teribila a omenirii! Ce tragedii cumplite s-au petrecut astazi in istoria recenta a planetei?

Ziua de 11 Martie provoaca neliniste, aceasta dupa ce in aceasta zi de primavara s-au petrecut de-a lungul istoriei o multime de nenorociri.

Pe 11 martie 2011, Japonia a fost zguduita de un cutremur cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter. A urmat un moment de liniste dupa care infernul s-a dezlantuit. Un tsunami de cativa metri inaltime a maturat strazile orasului Fukusima, iar centrala nucelara din localitate a fost grav avariata. Aproape 30.000 de oameni si-au pierdut viata sau au fost dati disparuti.

Tot in cifre negre a ramas in istoria omenirii si ziua de 11 martie 2004. Patru antentate comise la Madrid au ucis 192 oameni, între care 16 romani. Alti 1.800 de oameni au fost raniti.

Mai adanc in istorie, pe 11 martie 1974, vulcanul Etna din Sicilia a erupt violent, din fericire nicio persoana nu si-a pierdut atunci viata.

Tot intr-o zi de 11 martie a avut loc si seismul de 8,6 grade pe Richter din largul insulei Sumatra. A urmat apoi o alerta de tsunami, valabila in 29 de tari. Panicati, oamenii au inceput sa alerge pe strazi ca sa ajunga in zone mai înalte.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.