Perchezitii DNA la o firma a fratelui lui Sebastian Ghita

Procurorii DNA fac luni perchezitii la sediul firmei 2K Telecom SRL, firma detinuta de Alexandru Ghita, fratele lui Sebastian Ghita. Potrivit DNA, perchezitiile de desfasoara intr-un dosar de fraudare a fondurilor europene, infractiuni comise in anul 2013, in legatura cu licitatia organizată de Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului pentru proiectul „Internet in scoala ta”, finantat din fonduri europene.

Potrivit MEDIAFAX, procurorii DNA fac perchezitii la sediile SC 2K Telecom SRL, firma care apartine lui Alexandru Ghita, fratele deputatului Sebastian Ghita, si la SC Avitech Co. SRL, ambele aflandu-se in orasul Voluntari, langa Bucuresti.

In anul 2012, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Comunicatiilor de la acea vreme, Dan Nica, ca din banii obtinuti la licitatia pentru licente 4G sa pregateasca finantarea proiectului care prevede introducerea, de anul viitor, a unei retele gratuite de Internet wireless in toate scolile si institutiile publice, scrie hotnews.ro.

Valoarea totala a contractului este de aproape 120 de milioane de lei si a fost semnat in 2013, la Ministerul Educatiei Nationale, in prezenta premierului Victor Ponta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.