Timisoreanul Leonard Borlovan va primi titlul de cel mai bun sportiv din campionatul national de karting, pe anul 2012

Fiul cunoscutului campion de automobilism, Sandy Borlovan are, la 11 ani, patru titluri nationale in palmares.

Borlovan jr. a fost desemnat anul acesta campionul Romaniei, la cea mai disputata categorie, clasa Mini, 9-12 ani, cu un total de 175 de puncte, mai mult decat campionii de la celelalte trei clase la un loc. Timisoreanul s-a impus clar desi a avut de luptat la aceasta categorie si cu sportivi veniti din Australia, Italia sau Ucraina, dar si cu fiul lui Victor Ponta sau al lui Calin Popescu Tariceanu.
Titlul de campion castigat anul acesta nu este, insa, primul cucerit de timisorean. Leonard Borlovan a mai castigat de doua ori titlul national la categoria Pufo, in 2007 si 2009, iar in 2011 a fost campion la Clasa N60. Cu aceste performante, Leo a reusit sa bifeze anul acesta un nou record, fiind singurul pilot de karting care la 11 ani are deja 4 nationale in palmares.
Fiul lui Sandy Borlovan este obisnuit de mic cu recordurile. In 2004, la 3 ani si patru luni, Leo a stabilit primul sau un record mondial, fiind cel mai tanar pilot care a parcurs un tur de pista integral, iar in 2007, a urmat al doilea record: Borlovan jr.fiind la 6 ani, cel mai taran campion national.
Timisoreanul va fi premiat pentru performantele sale in 15 decembrie, la sediul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, cu cel mai ravnit trofeu din kartigul romananesc, titlul de ”kartistul” anului.
”Cand a inceput  anul acesta, am zis ca e bine sa prinda podiumul, fiind primul an cand participa integral la aceasta categorie. Dar apoi am vazut ca poate si, daca a reusit sa fie din nou campion, e cu atat mai bine. Ceea ce ma bucura pe mine foarte mult, este ca, pe langa rezulatele recarcabile pe care le obtine la karting, Leo nu a neglijat nici scoala, este in clasa a V-a si sta foarte bine ”, spune mandru, tatal lui Leo, Sandy Borlovan, cel care este si antrenorul tanarului pilot.
Pe langa karting, lui Leo ii place si fotbalul. Este mare fan Real Madrid, idolul sau fiind Iker Casillas, iar in timpul liber, Borlovan jr. face antrenamenete alaturi de  antrenorul de portari, de la grupa de copii a clubului Electrica Timisoara.
Tinta principala a lui Sandy Borlovan pentru fiul sau este insa, Formula 1, Leo fiind inscris deja la Academia de Motorsport a lui Michael Schumacher din Germania, unde  se va prezenta la cursuri din 2015, cand va implini varsta necesara.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.