2018, anul in care la Timisoara s-ar putea modifica tarifele la apa. Ce spun reprezentantii Aquatim

TIMISOARA. Dupa 3 ani in care timisorenii au platit acelasi pret pentru serviciile de apa si canalizare, anul 2018 ar putea aduce o schimbare a tarifelor. Insa, potrivit reprezentantilor Aquatim, o potentiala crestere ar urma sa fie una suportabila, iar aceasta este justificata printr-un program de investitii urias in Timis.

„In functie de noul proiect investitional de anul acesta, de 180 de milioane de euro, va fi o discutie legata de tarif, in functie de bancile cu care vom intra in discutii, pentru a securiza si noul proiect financiar. Este neesentiala o posibila crestere, fata de beneficiile cu care noi venim pentru judetul Timis, vorbim de sute de kilometri, de zeci de instalatii. Datorita faptului ca noi lucram pe fonduri nerambursabile, avem anumite cadente, din acest punct de vedere, dar reusim sa tinem tarifele absolut in zona suportabila. O crestere a tarifelor este posibila, in functie de noul proiect, insa nici intr-un caz pe masura investitiilor pe care le facem”, a spus directorul Aquatim, Ilie Vlaicu.

Reprezentantii companiei de apa au in vedere un nou proiect major de investitii in Timisoara, acesta fiind si motivul pentru care este posibila o usoara crestere a tarifelor.

„Am avut primele discutii cu bancile, avem capacitatea de a lua un imprumut negarantat de autoritatile publice, ceea ce e foarte important. In Timisoara nu sunt probleme cu partea de acoperire a serviciilor. Orasul se extinde in permanenta si incercam si noi si primariile sa venim in sprijinul acestui lucru. In Timisoara sunt multe lucrari pe care noi le facem, pentru ca avem si reteaua veche, din anii 70-75, avem si probleme. Pentru Timisoara programul nostru investitional este de aproximativ 40 de milioane de euro, care se vor duce in principal pe lucrari de reabilitare”, a completat Ilie Vlaicu.

De asemenea, anul acesta Aquatim va demara si un proiect prin care toate uzinele si statiile de statiile de epurare a apei din judetul Timis vor fi legate intr-un sistem online si vor putea fi coordonate de la Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.