2015, anul superlativelor pentru Timisoara Saracens! Sezon ISTORIC, greu de depasit

TIMISOARA. Campioana Romaniei la rugby, Timisoara Saracens, a stabilit borne greu de atins in acest sezon competitional. E clar, Banatul da ora exacta in ceea ce inseamna rugby si impreuna vom parcurge cateva puncte de referinta dupa acest sezon ce va ramane cu siguranta in istorie.

Castigarea intr-un singur an a trei trofee interne, este cu adevarat un lucru remarcabil, neatins de nicio alta grupare din Romania. Fara noua jucatori de top, aflati la Cupa Mondiala de rugby, acesta este un nou record, pentru ca nicio alta echipa din Superliga nu a trimis atatia jucatori sub tricolor, Timisoara Saracens se califica in prima editie a Cupei Regelui, pe care avea sa o castige pe final de meci, contra celor de la Baia Mare, pe Arcul de Triumf din Bucuresti.

Tot fara puternicul contingent de nationala, baietii lui Grainger Heikell, reuseau sa se califice si in finala Cupei Romaniei, si un nou trofeu venea pe Bega, dupa un succes muncit, venit in prelungirile partidei, contra Stelei.

Ce e mai bun a ramas la final de an… Dupa ce au terminat sezonul regulat pe primul loc, „sarazinii” s-au calificat fara probleme si in finala Superligii, pe care au castigat-o chiar la Baia Mare, impotriva echipei din localitate. A fost un meci epic pentru banateni, care au dovedit mult caracter pentru a se impune la finele unui joc in care au intampinat greutati suplimentare… normale in rugby-ul romanesc.

Asadar trei trofee intr-un singur an, cei mai multi jucatori selectionati la nationala… dar si cel mai bun marcator al campionatului, Vali Calafeteanu – 119 puncte, dar jucatorul cu cele mai multe eseuri reusite in Superliga, Fonovai Tangimana (8). Sunt doar cateva dintre bornele stabilie de Timisoara in acest sezon, venita insa la finele a catorva ani de investitii, transpiratie, sange varsat pe teren si a muncii asidue realizate si de cei care nu se vad pe teren, cei din club si adminsitratie.

Timisoara Saracens devine cea mai galonata echipa din istoria Superligii, care se desfasoara in acest format din 2011, an de cand au venit si trofeele, unul dupa unul… pana la 7!

Dar lupta si munca celor de la Saracens nu s-a incheiat pentru 2015, pentru ca urmeaza inca doua partide de foc, trupa banateana fiind implicata si in turneul de calificare pentru Challenge Cup. Dupa un debut rasunator in competitie, victorie in Spania, contra campioanei Valladolid, in urmatoarele doua sambete, campionii vor juca acasa, impotriva a doua echipe puternice din Italia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.