1000 de oua vopsite in Vinerea Mare, la Manastirea Sag, de langa Timisoara! Maicutele ii asteapta pe credinciosi de Paste. FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. O traditie straveche, pastrata cu sfintenie de maici, cere ca ouale sa fie vopsite in Vinerea Mare ca sa nu se strice si sa aduca liniste si belsug tuturor crestinilor.

Maicile de la Manastirea Sag Timiseni s-au apucat de treaba dimineata, imediat dupa slujba au batut toaca si au anuntat ca incepe vopsirea oualor.

Au adus cofraje cu oua proaspete si le-au pus la fiert in coji de ceapa.

Micuta lor bucatarie devine neincapatoare pentru ca nici una nu sta deoparte. In cateva ore, maicutele au reusit sa vopseasca peste 1.000 de oua.

Potrivit obiceiului din partea locului, maicutele au asezat apoi ouale in forma de cruce, pentru sfintire, in foisorul din mijlocul manastirii. Maicile sunt incredintate ca asta le va aduce pace si bunastare.

Duminica, maicile de la Sag ii vor astepta in prag pe credinciosi cu oua, cozonaci si pasca.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. nepretuita truda si frumusete…elen si emotii…f frumos!felicitari!Un PASTE FERICIT VA DORIM!